Aplicatia care spune unde poti sa mananci ieftin, inventata de un german. Ce informatii furnizeaza si unde este disponibila
Tehnologia pune umarul la combaterea risipei de mancare. Un tanar german a creat o aplicatie care iti spune unde poti manca ieftin.
In oferta sunt preparatele ramase din timpul zilei si care, altfel, ar ajunge la gunoi. Un fel de mancare cumparat la finalul zilei costa intre 2 si 4 euro.
Cafenelele si restaurantele din Berlin sunt pline de clienti infometati, atat in timpul pranzului, cat si seara. Bucatarii dau zor sa tina pasul cu solicitarile. Sunt si zile cand, la ora inchiderii, in bucatarie ramane multa mancare. In cazurile cele mai fericite, surplusul ajunge la nevoiasi. In multe situatii, insa, resturile ajung la cosul de gunoi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Paul Parzych, managerul unei cafenele: "Este usor cu alimentele împachetate care ne raman. Le lasam in fata usii si in cel mult o ora dispar, ceea ce ne face foarte fericiti. Pe de alta parte, avem preparate, cartofi la cuptor, salata sau supe. Acestea nu merg lasate in fata usii."
O aplicatie incearca sa puna stop risipei, facand o legatura intre clientii infometati si restaurantele dispuse sa isi vanda preparatele la pret redus, numai sa nu le arunce.
Proprietarii de restaurante isi posteaza oferta cu putin inainte de ora inchiderii. Clientul primeste, in functie de zona unde se afla, oferta localurilor, pretul, care oscileaza intre doi si patru euro si numarul portiilor ramase. Aleg ce vor si pot lua mancarea la pachet. Sau o pot consuma pe loc.
Thomas Bjorn Momsen, inventator: "Noi pastram un euro si magazinul primeste restul. Insa de ocupam de tot. Furnizam ambalaje pentru cei care vor sa isi ia mancarea acasa ne ocupam de plata online, de marketing, de relatia cu clientii."
Cei care au testat aplicatia s-au aratat multumiti, mai ales ca, folosind aplicatia, fac economie la mancare.
Aplicatia este disponibila deocamdata in noua tari europene, printre care Germania, Marea Britanie, Franta si Danemarca.
Europenii arunca 88 de milioane de tone de alimente anual. La nivel mondial, risipa de alimente ajunge la 1,3 miliarde de tone.