Aplicatia care spune unde poti sa mananci ieftin, inventata de un german. Ce informatii furnizeaza si unde este disponibila

Ultimul update: Sambata 22 Aprilie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 19 Aprilie 2017 08:36
Categorie: Smart things

Tehnologia pune umarul la combaterea risipei de mancare. Un tanar german a creat o aplicatie care iti spune unde poti manca ieftin.

In oferta sunt preparatele ramase din timpul zilei si care, altfel, ar ajunge la gunoi. Un fel de mancare cumparat la finalul zilei costa intre 2 si 4 euro.

Cafenelele si restaurantele din Berlin sunt pline de clienti infometati, atat in timpul pranzului, cat si seara. Bucatarii dau zor sa tina pasul cu solicitarile. Sunt si zile cand, la ora inchiderii, in bucatarie ramane multa mancare. In cazurile cele mai fericite, surplusul ajunge la nevoiasi. In multe situatii, insa, resturile ajung la cosul de gunoi.

Paul Parzych, managerul unei cafenele: "Este usor cu alimentele împachetate care ne raman. Le lasam in fata usii si in cel mult o ora dispar, ceea ce ne face foarte fericiti. Pe de alta parte, avem preparate, cartofi la cuptor, salata sau supe. Acestea nu merg lasate in fata usii."

O aplicatie incearca sa puna stop risipei, facand o legatura intre clientii infometati si restaurantele dispuse sa isi vanda preparatele la pret redus, numai sa nu le arunce.

iLikeIT. Aplicatiile care compenseaza lipsa talentului si te ajuta sa fii artist plastic sau regizor de film

Proprietarii de restaurante isi posteaza oferta cu putin inainte de ora inchiderii. Clientul primeste, in functie de zona unde se afla, oferta localurilor, pretul, care oscileaza intre doi si patru euro si numarul portiilor ramase. Aleg ce vor si pot lua mancarea la pachet. Sau o pot consuma pe loc.

Thomas Bjorn Momsen, inventator: "Noi pastram un euro si magazinul primeste restul. Insa de ocupam de tot. Furnizam ambalaje pentru cei care vor sa isi ia mancarea acasa ne ocupam de plata online, de marketing, de relatia cu clientii."

Cei care au testat aplicatia s-au aratat multumiti, mai ales ca, folosind aplicatia, fac economie la mancare.

Aplicatia este disponibila deocamdata in noua tari europene, printre care Germania, Marea Britanie, Franta si Danemarca.

Europenii arunca 88 de milioane de tone de alimente anual. La nivel mondial, risipa de alimente ajunge la 1,3 miliarde de tone.

Aplicatia care arata in timp real cele mai poluate zone din Roma. Cum functioneaza

Aplicatia care arata in timp real cele mai poluate zone din Roma. Cum functioneaza

internet

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

ilikeit

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend