"Am cautat pe internet sa vad daca exista asa ceva. N-am gasit, asa ca l-am inventat eu". Dispozitivul genial construit apoi

Ultimul update: Luni 28 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2016 18:53
Categorie: Smart things

Romanul s-a nascut inventator, dar are nevoie de sprijin material, pentru ca ideile, sa-i fie puse in practica.

La Cluj, au fost expuse zilele acestea, inventii utile ale unor tineri, cum ar fi dispozitivul care hraneste catelul cand stapanul nu-i acasa, husa de telefon care incarca bateria, sau lampa care purifica aerul, si ne alerteaza, in caz de acumulare de gaze.

Mai multi inventatori din Bucuresti au construit lampa care detecteaza acumularea de gaze nocive sau incendiile mocnite. Dispozitivul identifica bacteriile din aer, pe care il purifica prin ionizare.

"Prin partea de jos este absorbit aerul si este analizat din punct de vedere al calitatii nivelul de monoxid de carbon, dioxid de carbon gaze nocive sau pericol de expozie. Comunica cu o consola pe internet care transmite mai departe toate datele", spune Adrian Zarnescu, inventator.

Lampa va aparea pe piata la toamna, iar pretul de pornire va fi de 2.000 de lei. Mihai si Dragos sunt studenti in anul 2 la Robotica. Impreuna au inventat un dispozitiv care hraneste animalul de companie atunci cand stapanul e plecat de acasa.

A fost decapitat cu un dispozitiv explozibil. ISIS a executat sase barbati acuzati ca faceau spionaj pentru Guvernul Irakinan

"Am cautat pe internet sa vad daca exista un dispozitiv care poate sa ii hraneasca in mod automat si nu am gasit asa ceva asa ca m-am enervat si am zis sa il creez chiar eu."

Dispozitivul este dotat cu o camera video prin care stapanul isi poate supraveghea animalul de companie si o priza inteligenta conectata la internet. Oriunde s-ar afla stapanul poate actiona priza cu ajutorul unui smartphone, iar animalul primeste hrana in doar cateva secunde.

"Poti sa iti chemi cainele la masa si sa ii monitorizezi toata activitatea. Priza smart primeste comanda de pornit-oprit."

Pentru cei care folosesc mult telefonul mobil si raman fara baterie, alti 3 studenti au venit cu o inventie salvatoare: husa de telefon care incarca acumulatorul prin mici panouri fotovoltaice.

"Daca lasam la lumina se incarca, daca ne miscam se incarca, daca e zgomot se incarca, practic tot ce este in mediul ambiental", spune Razvan, inventator .

Dar aceste idei bune au nevoie de sprijin real, ca sa poata fi aplicate.

"Intotdeauna ideile studentilor au un grad mare de originalitate. Probabil ca ar trebui ca fabricile sa ofere burse ale inventiilor sa incercam sa ii ajutam sa faca prototipuri, prototipuri care sa poata fi dezvoltate si folosite in industrie", spune Prof. Ing. Dr. Cornel Ciupan Facultatea de construstii de Masini Cluj.

La salonul de Inventica de la Cluj au fost prezentate 300 de proiecte din toata tara.

Anuntul facut de Amazon pentru toti utilizatorii Kindle. Ce se intampla daca nu va conectati pana pe 22 martie

Anuntul facut de Amazon pentru toti utilizatorii Kindle. Ce se intampla daca nu va conectati pana pe 22 martie

internet

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

ilikeit

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend