Top cele mai ciudate hoteluri din lume: cosciuge, grote sau capsule. FOTO

Ultima actualizare: 11-02-2011 16:00
Hoteluri ciudate

Pentru ca vacanta este cea mai asteptata perioada a anului pentru fiecare dintre noi, alegerea locului unde ne petrecem concediul trebuie sa fie analizata foarte bine cu ceva timp inainte.

Asadar va vom prezenta o lista cu cele mai ciudate hoteluri din lume, care au devenit prin forma sau amplasamentul lor, adevarate atractii turistice.

O experienta SF
Lumea fantastica, descrisa in cartile lui Jules Verne poatefi regasita intr-un mini-hotel care se afla situate sub apa. Numit Jules Undersea Lodge, hotelul se afla in Florida, SUA, iar pentru a ajunge in camera trebuie sa te scufunzi cativa zeci de metri sub apa. Astfel pe fereastra camerei puteti vedea cateva zeci de specii de pesti, corali sau ieruri marine, iar comanda facuta la roomservice va va fi adusa de un scafandru.

Galeriile subterane
Pastram acelasi registru, dar schimbam amplasamentul si mergem in Australia acolo unde se afla un hotel construit in pamant, intr-o fosta mina. Astfel desi, aflati sub pamant aveti acces la toate lucrurile ca si intr-o camera normala de hotel.

Vise placute... sau cosmaruri

Acest hotel din Berlin este destinat oamenilor cu inima puternica. Si asta pentru ca cei care au construit hotelul au oferit turistilor ca loc pentru "vesnica odihna", sicrie in loc de paturi. Fiecare camera a macabrului hotel este diferita si ofera o experienta unica fiecarui turist. Un artist german este responsabil de decorarea acestui hotel.

Ce e prea mare strica

Hotelurile-capsula din Japonia ofera o experienta unica celor carora le calca pragul. Cu o marima de doar 2x1,2 metri/camera, hotelul ofera clientilor sai un pat, un televizor si un spatiul nelimitat... in lumea viselor. Atentie, nu este recomandat claustrofobilor!

Uitati de Alcatraz!

Unui om cu simt al afacerii din Letonia i-a venit ideea sa faca un hotel mai putin conventional. A avut un loc mostenit, impartit in camere saracacioase... si cam asta a fost investitia. Pentru a le induce turistilor senzatia ca se afla intr-o inchisoare militara, au fost amplasate pe podeaua de pamant o patura, o perna si cateva scanduri pe post de pat, suficiente pentru a dormi linistiti.

Rrrrrrece! Frig! Gheata

Acest hotel a fost la originea sa un biet iglu, menit sa ii atraga pe turistii dornici de senzatii tari in lumea friguroasa a gheturilor. Insa acum a devenit cel mai mare hotel de gheata din lume, aflandu-se in Jukkasjärvi, Suedia. Daca va pasioneaza, nu uitati acasa cele mai groase haine pe care le aveti.

Hotelul Hobitilor

Se pare ca Stapanul Inelelor are milioane de fani in intreaga lume, iar cativa oameni de afaceri au inteles acest lucru si au construit Hotelul Hobitilor, care seamana izbitor de mult cu locuinta lui Frodo sau cea a amicilor sai. Asadar, daca vreti sa va simtiti hobbit, mergeti in Noua Zeelanda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO