Snowkiting-ul, sportul care-ti creste adrenalina. Afla cat te costa
In multe statiuni stratul de zapada e suficient de gros cat sa acopere bine partiile. In Predeal, pe partia Clabucet se schiaza 100%. Aici stratul de zapada a ajuns la 40 de cm si ninge in continuare.
In plus, administratorii partiilor au pornit si tunurile de zapada, iar la noapte vor porni masinile de batatorit neaua. Si in Poiana Brasov se schiaza in conditii foarte bune, pe partia Bradul.
In ceea ce priveste celelalte statiuni de pe Valea Prahovei, in Busteni si Azuga stratul de zapada nu depaseste 20 de cm, iar la Sinaia, desi a nins destul, zapada a fost viscolita lasand in urma un strat de doar 25 de cm, insuficient pentru ski, dar destul pentru cei care zilele acestea invata un sport extrem pe partii: snowkiting.
Exista si o scoala pentru asta, deschisa in Sinaia, la Cota 2000, unde vantul e prezent mai tot timpul.
Cine poate practica snowkiting-ul?
Oricine poate practica acest sport cu varsta minima de 16 ani, insa cu acordul parintilor pentru ca implica unele pericole. Totusi, atunci cand il stapanesti, acest sport iti creste nivelul de adrenalina atat de mult incat nu te mai poti desparti de el.
Snowkiting-ul este destul de costisitor. Echipamentul complet poate depasi 1.000 de euro si degeaba ti-l cumperi daca nu inveti sa-l si folosesti. Cursurile de initiere costa 200 de euro si dureaza intre patru si sase zile.
Inceputurile snowkiting-ului le gasim in Scandinavia. Acolo, in anii '70, se utilizau parasute pentru a tracta persoane pe skiuri. Snowkiting-ul, asa cum il stim acum cu zmeie si cu schiruri sau placi, a aparut in urma cu 10 ani.