Istorie in 3D. Calatorie virtuala, prin vechiul port al Constantei


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 08:14
Data publicarii: Duminica 17 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Turism

Asta vor fi invitati sa faca vara aceasta cei care vor ajunge pe litoral.Calatoria in timp prin vechiul port este un proiect inedit al unor studenti informaticieni care reconstruiesc tridimensional un edificiu de la Tomis, vechi de 17 secole.

 

 

Turistii vor fi invitati in lumea virtuala sa descopere monumentul, asa cum arata in vremurile de glorie, dar si pe mestesugarii sau negustorii care odinioara misunau prin vechiul port.
 

Complexul antic prinde viata. Turistii se pot plimba printre ziduri, ii vor vedea pe mestesugari lucrand de zor sau pe negustori vanzandu-si marfa in piata.

Proiectul Tomis este realizarea unor studenti informaticieni de la Universitatea Ovidius. Au muncit doi ani ca sa dea viata cetatii, in lumea 3D.

Laboratorul studentilor a fost echipat cu aparatura sofisticata, cu ajutorul careia tinerii au putut da atentie oricarui detaliu.

Proiectul TOMIS este finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si va fi finalizat cel mai probabil in luna august. Atunci, turistii vor putea veni la Muzeul de Arheologie si Istorie Nationala din Constanta, pentru o plimbare virtuala, prin cetate.

 

 

Tags: turism, constanta,

Vrei vacante la jumatate de pret?Cumpara-le de la agentiile din strainatate
Oferte speciale la vacante, de Sfantul Valentin! Vezi aici unde poti pleca!
Va ganditi deja la vacanta de vara? Ofertele sunt gata!
VIDEO PROTVPLUS.RO