Targ national de produse traditionale la Bucuresti, 5-7 noiembrie
Targul va avea loc in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti, unde vor fi expuse produsele a peste 25 de producatori din Maramures, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal si Banat.
La Targul National de produse traditionale vor fi puse la vanzare toate specialitatile culinare romanesti: painea la test, pastravul prajit cu mamaliguta si mujdei cu leustean, vinul fiert cu scortisoara, iaurtul de bivolita, legume si fructe proaspete.
Dar asta nu-i tot. Gurmanzii vor avea parte de un adevarat festin cand vor vedea sarmalutele cu pasat din Maramures, pastrama si bulzul ciobanesc, dar si conservele de toamna cu muraturi pentru iarna care se apropie.
O premiera pentru aceasta toamna o constituie cateva produse noi in saramura de o calitate exceptionala - pepene galben, pere, gulii si zeama de varza limpede si rosie, cu firicele de marar prin ea. De asemenea, veti putea savura si produse traditionale, cum ar fi: ardei copti, ardei umpluti cu varza, vinete coapte, zacusca si dulceata de gutui.
Produsele apicole se vor alatura in acest weekend celorlalte specialitati, fiind recomandate in orice casa in anotimpul rece, datorita proprietatilor energizante si imuno-stimulatoare naturale.
Polenul, laptisorul de matca, laptisorul de matca omogenizat in miere de flori de salcam, mierea propolizata, si insasi mierea sunt intaritoare ale organismului in perioada de expunere la viroze si afectiuni gripale.
De asemenea, vor fi puse la vanzare si cosmetice din miere si produse derivate, fara parabeni, conservanti si coloranti, creme dupa retete traditionale de 45 de ani.