Primul festival psihedelic din Romania se va tine in Delta: Hendrixperience

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 03-10-2012 09:01


Hendrixperience

In perioada 17 – 19 septembrie, Event Plus organizeaza in Delta Dunarii prima editie a Festivalului „Hendrixperience”, un eveniment inspirat de stilul psihedelic, liber si plin de culoare, caracteristic anilor 70’.

Dupa cum spun si organizatorii, pe 18 septembrie se comemoreaza 40 de ani de la moartea celui mai mare chitarist al tuturor timpurilor: Jimi Hendrix.

Hendrixperience” nu este insa un tribut adus exclusiv lui Jimi Hendrix, ci muzicii de valoare, indiferent ca este interpretata in maniera traditionala sau contemporana, "combinata intr-un eveniment de weekend cu un cumul de experiente deosebite prin varietate si diversitate, care pornesc de la libertatea spiritului fiecaruia dintre noi si de la dorinta de a crede in valori ne-comerciale".

Cele “3 Days of Freedom” ofera sansa de a reintalni vechi prieteni si de a face cunostinte noi, pe fondul a trei zile de concerte, workshop-uri si intalniri informale cu muzicieni, impresari, jurnalisti si autori de carte muzicala, auditii tematice Jimi Hendrix si muzica anilor ’70.

Alexandru Andries, George Baicea, Ernesto Bianchi, Relu Bitulescu, Steve Clarke, Radu Lupascu, Aurel Mitran, Catalin Rasvan si Sorin Romanescu sunt printre cei ce vor fi prezenti la prima editie a Festivalului Hendrixperience.

Unul dintre cei mai talentati chitaristi romani din ultimii zece ani, George Baicea, va lansa in cadrul festivalului primul DVD romanesc de Blues: “Stealth – Made In Romania” inregistrat de George Baicea Electric Blues Band.

De asemenea, in premiera est-europeana, basistul american de jazz, Steve Clarke, isi va lansa cel mai recent album, “New Beginnings”, inregistrat in formula de trio (cu participarea speciala a chitaristilor Mike Stern si Chris Morrison).

Tinerilor muzicieni (varsta maxima de 25 de ani), sustinatori ai muzicii de valoare, li se ofera sansa sa isi dovedeasca talentul in cadrul concursului de chitara electrica avand ca premiu o pedala Digitech Jimi Hendrix Experience Expression Pedal. Inscrierile se fac pe adresa de mail office@event-plus.ro pana in data de 10 septembrie.

Festivalul „Hendrixperience” se va desfasura in Delta Dunarii, in complexul Cormoran, iar motivul pentru care Ioan Big, initiatorul si managerul de proiect, a ales aceasta destinatie, se datoreaza sentimentului de libertate pe care il induce, precum si posibilitatii de a trai experiente inedite... in afara sferei muzicale.

In afara de concerte, participantii la festival vor putea sa faca plimbari cu salupa, sa participe la concursuri de pescuit sportiv, vanatoare, echitatie si chiar ping pong, darts, biliard sau o simpla baie de soare de la marginea piscinei.

Hendrixperience este un concept care se bazeaza pe participarea pro-bono a artistilor. Taxa de participare de 85 de RON garanteaza accesul la diversele componente ale evenimentului si este destinata exclusiv acoperirii costurilor de cazare si masa ale artistilor.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.cormoran.ro


 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO