REVOLTATOR! Cai cu limba taiata si picioarele sfaramate cu toporul

Ultima actualizare: 08-11-2012 17:08
Animale maltratate

Asociatia de protectie a animalelor “Clopotel” din Iasi ne-a semnalat cazurile cutremuratoare ale unor animale folosite ca simple obiecte cu care iti faci treaba si care sunt apoi schingiuite fara mila.


"Situatiile cu care ne-am confruntat de cand ne ocupam si de animale mari intrec orice imaginatie a unui om sanatos si rational",  ne-a marturisit Mariana Craciun, presedintele asociatiei iesene "Clopotel".
 
"De la cai infometati care erau nevoiti sa devoreze scanduri din gard si pana la cai cu limba taiata sau carora li s-au taiat picioarele cu toporul, pentru simplul fapt ca au facut cativa pasi pe aratura unui vecin, cu toate aceste cazuri ne-am confruntat si inca ne confruntam zi de zi", mai spune aceasta.

Cruzimile fara margini pe care sunt nevoiti sa le suporte acesti sclavi ce nu isi pot plange suferinta prin cuvinte ori lacrimi lasa urme adanci in trupurile lor. Imaginile trimise de Mariana Craciun nu te pot lasa indiferent!

Va reamintim, oare pentru a cata oara, ca supunerea animalelor la suferinte inutile sau chiar uciderea acestora este pedepsita, conform legilor in vigoare, cu inchisoare de la o luna la trei ani sau cu amenzi penale de la 500 pana la 10.000 de lei, in functie de gravitatea faptei. Insuficient parca, tinand cont ca schingiuirea animalelor continua.

Astfel de imagini isi propun sa sensibilizeze, dar mai ales sa atraga voluntari care sa ajute animalele aflate in situatia jalnica prezentata. Pentru ca alternativa exista! Aceste animale pot avea parte de o soarta mai buna, dar numai prin implicarea fiecaruia dintre noi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO