S-a descoperit cea mai fierbinte planeta din Univers: are 3.200 de grade

planeta

Planeta a fost observata pentru prima oara anul trecut, dar acum s-a aflat ca suprafata gazoasa a lui WASP-33b, cunoscuta si ca HD15082, a dus la temperaturi-record. Ea se afla la 380 de ani-lumina, in constelatia Andromeda.

 

Daily Mail: Temperatura ridicata poate sa fie explicata prin faptul ca orbita sa este foarte apropiata de stele. Existenta unei asemenea planete a fost prevazuta inca din 2006. WASP-33b este de patru ori si jumatate mai mare ca Jupiter si completeaza o orbita la fiecare 29,5 ore. Toate descoperirile despre noua planeta au fost facute cu ajutorul unei camere cu infrarosu de la telescopul William Herschel din Insulele Canare. Temperatura depaseste cu 900 de grade precedentele masuratori facute pe WASP-12b, o planeta din galaxia Caii Lactee.

Huffington Post: Concluzii oficiale. Pe 31 decembrie, pasarile au inceput sa pice pe strazile unui orasel din statul Arkansas, ca la Apocalipsa. Comisia de ancheta a facut autopsii si analize asupra cadavrelor. Cercetatorii spun acum ca zgomotele neobisnuite si foarte puternice care s-au auzit inainte de caderea pasarilor le-au speriat foarte tare, iar acestea au inceput sa zboare in timpul noptii, desi nu sunt obisnuite sa faca acest lucru. Artificiile pe care locuitorii le-au ridicat deasupra orasului le-ar fi dezorientat si asa pasarile au ajuns la inaltimi foarte mici si s-au zdrobit de cladiri si pomi. Se estimeaza ca 4-5.000 de pasari au murit astfel. Nicio concluzie clara insa despre cei 100.000 de pesti morti cu doar doua zile inainte in aceeasi zona.

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/Rp1d2VNG8Nc" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

Citește și
coliziune
13 aprilie 2036- Ziua in care Pamantul poate sa dispara
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

RIA NOVOSTI: Politistii au identificat primul suspect al atacului terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova. Este vorba de un rezident rus din regiunea Stavropol, spun surse din randul anchetatorilor. Porecla acestuia este Razdobudko si se pare ca facea parte din gruparea terorista Nogai Jamaat. El nu este singurul aflat sub observatia politistilor pentru implicarea in atac, asa ca acestia nu vor deocamdata sa traga concluzii pripite. Sursele spun ca barbatul ar putea sa fie organizatorul, dar si cel care a pus in practica explozia care a ucis 35 de oameni si a ranist alte peste 100 de persoane. Stavropol se afla in regiunea Caucazul de Nord, la granita cu republica Dagestan, unde atacurile teroriste sunt frecvente. Anchetatorii inca mai fac analize si teste ADN pentru a stabili indentitatea celui care a detonat bomba.

The Guardian: Berlusconi si drogurile. Scandalul legat de viata privata a lui Silvio Berlusconi se adanceste, dupa ce acesta a fost acuzat ca e implicat in afaceri cu droguri. Aproape trei kilograme de cocaina ar fi fost gasite anul trecut in apartamentul oferit de Berlusconi unei angajate de-a sa, intr-o vila din Milano ce ii apartine. Cea care a stat acolo se numeste Marysthell García Polanco si a fost prezentatoare la unul dintre posturile TV ale premierului. Prietenul acesteia a fost arestat in timp ce conducea masina lui Nicole Minetti, despre care se spune ca aducea femei la petrecerile lui Berlusconi. Prim-ministrul a negat orice amestec, ca si femeia, originara din Republica Dominicana.

BBC: Mandela la analize. Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, care are 92 de ani, ramane in spital pentru a doua zi, sub supraveghere medicala. Mandela a fost transportat cu avionul miercuri, de la Cape Town, la Johannesburg, la o clinica, pentru investigatii. Securitatea a fost sporita in jurul spitalului, iar carele de reportaj ale televiziunilor sunt permanent la fata locului. Actualul presedinte, aflat la Forumul Economic de la Davos, spune ca, data fiind varsta lui Mandela, astfel de controale si analize sunt normale. Ultima aparitie in public a acestuia a fost in iulie 2010, la ceremonia de inchidere a Cupei Mondiale. S-a retras insa oficial inca din 2004, dar cand a fost vazut era din ce in ce mai fragil.

CNN: 51 de morti in Bagdad. O serie de explozii a omorat 51 de persoane si a ranit mai mult de 120 in mai multe cartiere din Bagdad. Una dintre bombe a explodat intr-o masina parcata langa un cort funerar din cartierul predominant siit Shula. Dupa deflagratie, cetatenii s-au revoltat si au aruncat cu pietre in fortele de ordine. In lultimele 10 zile, Irakul s-a confruntat cu atacuri constante impotriva siitilor si a fortelor de ordine, iar peste 200 de oameni au fost omorati.

 

 


 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Situatia maidanezilor din Romania. Teroare sau convietuire pasnica?
Situatia maidanezilor din Romania. Teroare sau convietuire pasnica?

Cainii maidanezi au pus stapanire pe marile orase. La Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov sau Craiova strazile au devenit locul in care isi fac veacul haite de caini fara stapan. Numai in Bucuresti, pe strazi sunt 50.000 de comunitari.

13 aprilie 2036- Ziua in care Pamantul poate sa dispara
13 aprilie 2036- Ziua in care Pamantul poate sa dispara

Astronomii rusi, care cerceteaza de ceva vreme activitatea asteroidului Apophis, au dat ziua precisa in care acesta va ajunge pe Pamant.

Uite cum arata o stea care se deplaseaza cu 87.000 de kilometri/ora
Uite cum arata o stea care se deplaseaza cu 87.000 de kilometri/ora

Specialistii de la NASA au reusit sa surprinda cu ajutorul unui telescop spatial unda de soc provocata de o stea care se deplaseaza cu o viteza de aproximativ 87.000 kilometri pe ora.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.