Revista presei: Unde se va ajunge? Romania se imprumuta 2 mil. euro/ora
De la inceputul anului pana acum, statul a imprumutat peste 11 miliarde de euro de la banci, FMI, CE sau de la investitorii straini. Oficialii guvernamentali sustin ca nu exista alta solutie atat timp cat statul cheltuieste mai mult decat incaseaza.
Gandul: Statul roman imprumuta doua milioane de euro in fiecare ora pentru a putea plati la timp pensiile si salariile bugetarilor dar si pentru a achita imprumuturile mai vechi. De la inceputul acestui an pana acum, Romania a imprumutat, de la banci, FMI sau de la Comisia Europeana, 11 miliarde de euro, adica aproape 50 de milioane de euro pe zi, respectiv doua milioane de euro in fiecare ora, din zi si din noapte. Suma include atat imprumuturile luate de stat de la banci sau de la FMI si CE, cat si transele din acordul cu Fondul care au ajuns in vistieria BNR.
Romania Libera: In august, tarile Europei Centrale si de Est au surprins prin optimism, in timp ce statele vestice s-au intors la asteptari sumbre. Indicele perspectivelor economice din Romania calculat de ZEW si Erste Bank a inregistrat in luna august cea mai buna crestere din Europa Centrala si de Est, dupa cea mai abrupta scadere in iulie, luna majorarii TVA de la 19% la 24%. Totusi, desi asteptarile sunt optimiste, barometrul conditiilor economice actuale a ramas la cel mai redus nivel dintre tarile analizate. Astfel, indicele perspectivelor economice, asa cum sunt vazute de expertii financiari , a crescut pentru Romania cu 32,4 puncte, la 26,1 puncte, reflectand mult mai mult optimism din partea respondentilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
EVZ: Un act normativ al Ministerului Muncii face discriminari intre contributorii salariati la bugetul de pensii si cei care obtin venituri independente. Un instalator care activeaza ca persoana fizica autorizata ar trebui sa lucreze de trei ori mai multi ani pentru a putea iesi la pensie. O persoana care are exclusiv venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, conventie civila) trebuie sa cotizeze si sa munceasca de trei ori mai mult decat un salariat ca sa poata iesi la pensie.