Revista presei: Cresterea economica a tarii, risipita pe manele si limuzine

Casa constructie

Sute de someri sau lucratori necalificati, oameni fara scoala din comunele din jurul Bucurestiului s-au imbogatit din intermedierea tranzactiilor imobiliare. Intre 2007 si 2008, „pontagiii" au pus la saltea sute de mii de euro, unii chiar milioane.

Romania Libera: Fara multa carte in spate, dar cu un talent innascut pentru a imbrobodi proprietarii de terenuri si potentialii cumparatori, Lilak castiga in urma cu trei ani pana la 100.000 de euro pe luna, mai mult decat orice presedinte de multinationala din Romania. Samsarul din Voluntari ne-a explicat secretul din spatele succesului sau: „Daca tu esti imbracat prost, cu o masina foarte proasta, cu un vocabular prost de taran, nu stii sa dialoghezi cu un om intr-un stil mai smechereste, mai vulgar, cum vorbeste Becali, nu vinzi scump terenul."

EVZ: Student de criza: taxe mai mari la universitatile de stat din Romania Sa fii student la stat in Romania nu numai ca a ajuns sa coste mai mult ca la privat, dar a devenit un lux pentru unii tineri. Un studiu recent al Bancii Mondiale arata costuri anuale intre 895 si 3.500 de euro pe an, sumele cele mai mici platindu-le cei care au norocul sa locuiasca cu parintii si sa fie studenti la fara taxa.

Puterea: Presedintele n-are contract de munca. Cotroceniul confirma: Basescu isi poate lua vancanta cand vrea el Presedintele Romaniei ii certa zilele trecute pe profesori ca sunt platiti mai bine decat el, daca leafa se calculeaza la ora. Muncesc 16 ore pe zi – ne anunta seful statului. Vi se pare epuizant, nu? Stati fara grija. Seful statului isi poate aproba singur, oricand vrea el, vacante. Ziarul “Puterea” a solicitat Administratiei Prezidentiale sa faca publica perioada cand seful statului va avea anul acesta concediu de odihna. Desi ne-am fi asteptat sa aflam o data certa, raspunsul institutiei a fost pe cat de sec, pe atat de halucinant: Traian Basescu nu poate avea concediu, intrucat asa spun legile fundamentale ale Romaniei, dar poate avea oricand vacante.

EVZPloaie cu promotii la "Casa verde" Cei care doresc sa-si achizitioneze in aceasta perioada un sistem pentru incalzire sau producerea apei calde bazat pe energii regenerabile au toate motivele sa faca acest pas. Pe langa subventiile oferite de stat, prin programul "Casa verde", companiile au pregatit oferte diverse, cu discounturi si de 20% din valoarea echipamentelor vandute. Ofertele sunt extrem de variate, iar preturile depind si de accesoriile incluse. Asadar, cercetati bine piata inainte.

Citește și
Spion
Revista presei: Romania se "razbuna" pe Rusia!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Romania Libera: Ce are Romania de impartit cu Rusia dupa aderarea la NATO Intr-un documentar difuzat de televiziunea publica rusa Rossiya 1 se afirma ca serviciile de informatii romane nu pot avea decat o singura tema de interes la Moscova: prezenta trupelor ruse in Transnistria. Totodata, FSB sustine ca Grecu - care a ajuns ieri in tara - ar fi preluat reteaua predecesorului sau, Dinu Pistolea, care incercase sa obtina din partea aceleiasi surse rusesti - misteriosul „cetatean M - informatii compromitatoare despre liderii politici ai Transnistriei. Daca este asa, atunci Serviciul de Informatii Externe este o adunatura de amatori.

Adevarul: Intarzierea CFR de 9 ore, un record european absolut Specialistii din industria feroviara, dar si sindicalistii cu state vechi in domeniul cailor ferate nu-si amintesc sa se fi inregistrat in Europa, in ultimii 20-30 de ani, o intarziere la fel de mare a unui tren de calatori ca aceea de sambata trecuta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Revista presei. Drama la maternitate: erori si interese la spitalul groazei
Revista presei. Drama la maternitate: erori si interese la spitalul groazei

Tragedia de la Maternitatea Giulesti a socat opinia publica. In timp ce autoritatile isi paseaza raspunderea, parintii isi plang copiii morti. Primarul Sorin Oprescu a decis suspendarea echipei manageriale a spitalului.

Revista presei: Romania se
Revista presei: Romania se "razbuna" pe Rusia!

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a aratat intr-un comunicat ca gestul facut de autoritatile de la Moscova privind diplomatul roman este de condamnat, drept urmare va face la fel cu omologul sau din Romania.

Romania, pe locul 39 in topul celor mai bune 100 de state, ultima din UE
Romania, pe locul 39 in topul celor mai bune 100 de state, ultima din UE

La nivel global, Romania se afla pe locul 39 intr-un top al celor mai bune 100 de state, realizat de revista Newsweek, si este intrecuta de toate statele din Uniunea Europeana. Inaintea Romaniei s-a plasat Bulgaria.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.