Revista presei: Pitipoanca si manelistul, modele sociale?
Un studiu al companiei MediaIQ a dezvaluit un procent identic care desparte doua persoane publice din medii diferite: Bianca Dragusanu este de opt ori mai populara decat omul de cultura si fost ministru al Educatiei, Andrei Marga. Revista presei interne.
EVZ: Adriana Bahmuteanu sta ”la sueta” cu vedetele in fata camerelor de filmat. Cu toate acestea, jurnalista de monden sustine cu tarie ca ”in Romania numai pitipoancele ajung vedete”, criteriul de selectie fiind unul foarte simplu si bazat pe ”teoria celor trei S” – sex, scandal si sange. ”Numai cine se dezbraca in fata camerelor ajunge vedeta. Si, pana la urma, cum sa poti sa numesti ”vedeta” o pitipoanca din tabloide care pozeaza dezbracata pentru maximum 500 de euro pe luna?”, intreaba Adriana. Tot ea spune ca adevaratii oameni de valoare nu au nevoie si nu sunt catalogati cu titlul de ”vedeta”.
Romania Libera: Numai medicamentele ieftine vor fi gratuite Presedintele CNAS spune ca bolnavii cronic vor putea beneficia in continuare de tratamente gratuite. Bolnavii sunt sceptici. Modificarea de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a listei de medicamente pentru bolnavii cronic a starnit noi discutii pe tema introducerii coplatii, pretul pe care pacientii se tem ca-l vor plati pentru tratamentele pana acum gratuite. Temerea, spun autoritatile din s anatate, nu este intemeiata. Bolnavii cronic vor avea in continuare acces la tratament gratuit, asigura presedintele CNAS, Lucian Duta.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Adevarul: Sanatatea si educatia, salarii mici si in 2011 La un an de la asumarea raspunderii pe legea salarizarii, Executivul vine cu propuneri de modificare a actului normativ. Astfel, potrivit noului proiect, raportul intre salariul de baza minim pe economie si cel maxim din sectorul de stat va creste de la 1:12 cat este acum, la 1:15. Functia cel mai bine remunerata ramane cea a sefului statului, iar cel mai prost platita, cea a muncitorului necalificat.
Jurnalul National: Guvernul ia bani si de la handicapati Guvernul Boc, aflat in goana dupa economii si pus pe strans bani la buget, mai face niste victime. Comisiile de Evaluare a Persoanelor cu Handicap fac exces de zel si, de teama sa nu mai fie acuzate ca dau certificat de handicap unor persoane care nu ar trebui sa beneficieze, taie in carne vie si acolo unde n-ar trebui. La Iasi, Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a "avansat in grad" mai multi tineri cu autism, privandu-i de insotitor personal. Asta pentru ca ordinul 762/1992/2007 face aceste incadrari in functie de IQ, iar multe dintre persoanele cu autism au un coeficient de inteligenta mediu sau peste medie, dar nu se pot incheia singuri la sireturi.
Puterea: Painea si produsele de panificatie s-au scumpit cu 25%. Hambarele cu grau pentru panificatie se golesc pana la iarna Inundatiile din luna iunie au compromis recolta de grau pentru panificatie si au majorat pretul fainii. Unii producatori au crescut pretul fainii si al painii cu 25%. Franzela de 80 de bani se vinde de cateva zile cu un leu. La finalul recoltarii cerealelor, sindicatele din industria alimentara au anuntat ca productia de grau pentru panificatie acopera doar jumatate din stocurile necesare. Sindicatele din industria alimentara spun ca, de la inceputul anului viitor, romanii vor manca paine facuta din faina de import. Lipsa graului pentru panificatie, cresterea TVA-ului si scumpirea fainii dau majorarea cu 25% a pretului painii si a produselor de panificatie. “De cateva zile s-a scumpit painea si unele produse de panificatie. O paine care costa 80 de bani, acum se vinde cu un leu. Si alte produse de panificatie s-au scumpit. Daca anul trecut se recolta, in medie, 3 tone de grau la hectar, anul acesta, taranii au recoltat aproape 2 tone de grau la hectar. Foarte putin din graul recoltat poate fi utilizat pentru panificatie. In ultima perioada s-a scumpit si faina”, ne-a declarat unul dintre producatorii de de paine din Capitala.