Revista presei: Copilul din clasa I, gata alfabetizat si computerizat
Unele familii vor sa aiba, daca este posibil, cel mai destept copil din bloc. Nu de putine ori se intampla ca micutii sa cada la mijloc intre programa educatoarei si visul parintilor. Revista presei: cele mai tari subiecte interne.
EVZ: Pe 15 septembrie, pustii de la grupa pregatitoare vor intra pentru prima oara pe usile unei scoli. Bagajul lor de cunostinte depaseste insa, de cele mai multe ori, programa anilor de gradinita, iar asta ingreuneaza, paradoxal, munca invatatoarelor.
Un sondaj in randul educatoarelor arata ca parintii sunt de obicei aceia care insista sa se sara peste programa obisnuita care presupune invatarea exclusiv prin joc si sa treaca direct la lucruri mai serioase. "Copiii-minune", care abia intra in clasa I, stiu sa citeasca, sa scrie sau chiar sa socoteasca.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: In ultimele 12 luni, nu mai putin de 15.000 de angajati din cei 170.000 care lucreaza in industria alimentara au intrat in somaj, potrivit sindicatelor din bransa. "Disponibilizarile au rezultat in urma disponibilizarilor din domeniu, inchiderii unor fabrici, dar si in urma unor fuziuni ale unor unitati de productie. Motivul il constituie scaderile de vanzari, din cauza crizei. In medie, unitatile din industria alimentara au inregistrat scaderi ale vanzarilor cu cel putin 10%", a declarat pentru Gandul Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).
Adevarul: Coruptia din justitie trece si prin pat. In ultimele luni, trei magistrati - un procuror si doi judecatori - au ajuns in arest dupa ce DNA a constatat ca acestia blatuiau dosare in schimbul unor sume de bani, al unor produse alimentare sau al favorurilor sexuale.
Romania Libera: Cum sa faceti fata la doua locuri de munca? Nevoia de a avea doua locuri de munca este una specifica generatiei tinere, ca urmare a dorintei de a avansa pe pozitii cat mai bune si de a avea un venit cat mai mare, da curs oricarei oportunitati. Printre cei mai tentati sa lucreze in cel putin doua locuri se numara tinerii care urmeaza cursurile unei scoli universitare sau persoane care au studii medii sau sunt necalificate. „Motivul este ca pentru ei perioada nu este relevanta, astfel incat poate fi o solutie temporara delimitata sau nedefinita, adaptandu-se nevoilor", considera Nicoleta Turcanu, general manager www.avahumanresources.eu, care crede ca de la 30 de ani in sus, daca avem si studii superioare, cautam profesionalizarea, specializarea si cariera.