Bebe-gigantul. A avut 7,2 kilograme la nastere

nou-nascut

De obicei, un copil cantareste la nastere undeva, intre 3 kilograme si 3,5 kilograme. Numai ca in Rusia s-a nascut un adevarat urias. Baietelul are dublul greutatii normale.

RIA Novosti: Daca un nou-nascut de 5 kilograme e considerat “mare", unul care trece de asa greutate e “gigant”. Baiatul nascut in orasul Khabarovsk din Rusia are 7,2 kilograme, ceea ce il face o raritate, potrivit specialistilor. Unul de acest fel se naste o data la 15.000 de bebelusi. Baiatul a venit pe lume saptamana trecuta, iar el si mama de 33 de ani, care mai are un copil, sunt perfect sanatosi.

Cel mai mare bebelus se pare ca s-a nascut in 1955, in Italia. Cantarea 10,2 kilograme! Iar in orasul Khabarovsk a mai venit pe lume un „urias” de 6,1 kilograme, acum cativa ani.

CNN: Fara violenta. In timp ce demonstratiile anti-guvernamentale din Egipt continua si fortele militare incearca sa isi castige puterea, reprezentantii armatei spun ca ca nu vor actiona cu violenta impotriva populatiei. Un reprezentant militar a declarat la televiziunea de stat ca “libertatea de opinie intr-o modalitate pasnica le este permisa tuturor” si ca “fortele armate stiu care sunt cererile legitime ale cetatenilor de buna-credinta”. “Prezenta forteler armate pe strazile din Egipt este in beneficiul vostru, pentru a proteja siguranta si pacea”, spune purtatorul de cuvant al armatei, care a fost mereu privit cu buna-vointa de protestatarii care vad in politie un aliat. Fortele armate “nu vor folosi violenta impotriva acestor oameni deosebiti care au jucat mereu un rol important in fiecare moment al maretei istorii a Egiptului. Va reasiguram ca fortele armate sunt forte de stabilitate”, a adaugat el.

BBC: Sotia lui Chirac neaga ca ar avea Alzheimer. Sotia fostului presedinte francez Jacques Chirac anegat zvonurile potrivit carora acesta ar fi bolnav. Bernadette Chirac a spus la un post de radio francez ca a fost „scandalizata” de stirile aparute la mai putin de o luna inainte ca sotul sa apara intr-un proces de coruptie. Presedinte intre 1995 si 2007, Chirac este acuzat de coruptie pentru perioada in care a fost primar al Parisului. Procesul va incepe pe 7 martie. Ziarul Journal du Dimanche a publicat duminica stirea ca fostul presedinte are pierderi de memorie, potrivit unor prieteni, si ca sotiei ii e teama ca are Alzheimer.

Citește și
SMS
Bancile au dat 45 de milioane de SMS-uri ca sa recupereze banii imprumutati

Huffington Post: Recompense uriase. Procurorii mexicani ofera o recompensa de 658.000 de dolari pentru informatii care sa duca la capturarea a doua persoane suspectate ca au pus la cale masacrarea a 72 de emigranti ilegali din America Centrala si de Sud. Opt persoane au fost deja arestate dupa crimele in masa ce au avut loc anul trecut in august la frontiera de nord a statului Tamaulipas. Se pare insa ca Ţthe CozoteŢ si Ţthe ScorpionŢ, cum au fost numiti cei doi principali suspecti, sunt de fapt cei care au condus operatiunea. O a treia persoana este si ea cautata, pentru ea stabilindu-se o rascumparare de 411.000 de dolari. Autoritatile dau vina pe cartelul Zetas pentru omoruri. Un supravietuitor le-a spus politistilor ca oamenii au fost impuscati pentru ca au refuzat sa munceasca pentru banda.

stirileprotv.ro: Lacul misterios din Antarctica. Rusii sunt pe cale sa isi explice una dintre cele mai mari enigme care i-a framantat in ultima vreme. Mai au doar 50 de metri de forat inainte de a ajunge la Vostok, cel mai ciudat lac din lume. Este vorba de un lac sub-glacial din Antarctica, ascuns la peste 4.000 de metri sub invelisul de gheata. Vara arctica e pe sfarsite, asa ca temperaturile vor incepe in curand sa scada, pana la -80 de grade Celsius. Cercetatorii vor fi nevoiti sa paraseasca baza pe 6 februarie, dar pana atunci tot mai incearca sa foreze in cautarea dezlegarii enigmei. „E ca si cum ai lucra pe o planeta extraterestra, unde nimeni nu a fost inainte. Nu stim ce ne asteapta acolo”, spune unul dintre responsabilii proiectului, care adauga ca se sapa non-stop, 24 de ore din 24. Acoperit de 4 kilometri de gheata, Vostok este izolat de restul lumii de milioane de ani, printr-un adevarat sigiliu de gheata. Se estimeaza ca ar fi vorba de 15 milioane de ani de izolare. Nu toti specialistii sunt insa de acord cu forarile de la Vostok, pentru ca ei considera ca astfel se va strica ecosistemul, spun ei. Rusii spera insa ca atunci cand vor ajunge la apele lacului sa descopere forme de viata nemaivazute pana acum. Pe langa descoperirea de micro-organisme noi, cercetarea apelor ar putea sa ii faca sa intelega mai bine conditiile glaciale de pe una dintre lunile lui Jupiter, Europa.

Daily Mail: Cercetatorii se tem ca gheata din Oceanul Arctic va disparea. Totul ca urmare a incalzirii globale, ceea ce va pune in pericol supravietuirea ursilor polari. Apa care se revarsa din Atlanticul de Nord in Oceanul Arctic este la cel mai mare nivel de caldura din ultimii 2.000 de ani. Marea intre Groenlanda si arhipelagul norvegian Svalbard a ajuns la o temperatura medie de 6 grade in verile recente, mai mult decat varfurile din vremurile romane sau medievale. Temperatura ridicata ar duce la topirea ghetarilor, iar astfel ursii polari n-ar putea sa mai traiasca. Schimbarile ar putea sa duca si la ridicarea nivelului marilor si oceanelor din intreaga lume si la modificari majore ale mediului, spun specialistii. Cu ajutorul micro-organismelor din sedimentele de pe fundul oceanului, ei au descoperit ca acum 150 de ani temperatura medie era de 3,4 grade, fata de 5,2 acum.

stirileprotv.ro: Inlocuitorul carnii. Un miliard de dolari. Atat spune creatorul carnii in eprubeta ca ar costa productia in masa de "fripturi" artificiale care sa scape lumea de pericolul foametei. Deocamdata s-a alocat doar 1 milion, iar viitorul carnii de laborator este la ananghie. Doctorul Vladimir Mironov este un cercetator rus care acum 10 ani a produs prima celula de carne in laboratorul sau din South Carolina. In urma cu un an si jumatate anunta ca a reusit sa creeze chiar o bucata de carne si ca astfel se deschide drumul catre productia in masa a muschiuletilor de vita, porc, miel sau pui "made in lab". Problema cea mai mare cu care se confrunta cercetatorul este finantarea. Acesta explica faptul ca desi are incredere ca inventia la care munceste de peste un deceniu are potentialul de a salva omenirea de la o criza a alimentelor, cu toate acestea organizatiile guvernamentale din SUA sau din lume nu aloca nici macar un cent pentru dezvoltarea proiectului.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
IPS Bartolomeu a lasat un testament. Cine a fost mitropolitul clujean
IPS Bartolomeu a lasat un testament. Cine a fost mitropolitul clujean

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a decedat luni seara, in jurul orei 19.25, la Sectia de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca, unde a fost internat lunea trecuta, dupa ce a revenit de la Viena.

Bancile au dat 45 de milioane de SMS-uri ca sa recupereze banii imprumutati
Bancile au dat 45 de milioane de SMS-uri ca sa recupereze banii imprumutati

Anul trecut, bancile, institutiile financiare nebancare si firmele de recuperare au trimis clientilor SMS-uri in valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.