Bancile au dat 45 de milioane de SMS-uri ca sa recupereze banii imprumutati

SMS

Anul trecut, bancile, institutiile financiare nebancare si firmele de recuperare au trimis clientilor SMS-uri in valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Gandul: S-au expediat 45 de milioane de sms-uri catre clientii lor, adica jumatate din toate mesajele trimise de firmele din Romania in cadrul unor campanii directe. Efortul institutiilor financiare este perfect justiticat de numarul mare al romanilor care au restante la banci. La finele lunii noiembrie 2010, peste 725.000 de persoane fizice figurau la Biroul de Credit cu restante mai mari de 30 de zile, cu 4,94% mai multe decat in prima luna a anului trecut. Unele institutiii de credit recurg si la metode inedite, cum ar fi apelul telefonic catre un client pentru a-l ruga sa bata la usa vecinului restantier, ca sa-i aduca aminte sa plateasca rata. Mai departe, intra in scena recuperatorii firmelor de colectare de creante. Munca lor este standardizata, fiecare pas fiind inscris intr-un ghid intern. Unele SMS-uri contin texte care le reamintesc debitorilor ca scadenta la credit se apropie. "Rata lunara pentru creditul dvs. de la BCR de 208,85 euro este scadenta la data de 3 februarie 2011. Daca ati achitat-o deja, ignorati acest mesaj", suna mesajul trimis de banca unui client bun-platnic.Altele contin texte de avertizare pentru cei care au intarziat cu plata datoriei lunare, chiar si cu cateva zile. "Va informam ca ati intaziat din nou plata ratei la Cetelem IFN. Achitati urgent suma de 101,4 lei pentru a nu fi raportat la Biroul de Credit!", este instiintata o alta persoana. Nu sunt singurele tipuri de mesaje trimise in cadrul campaniilor directe. Firmele apeleaza la aceasta modalitate de comunicare si cand au de facut anunturi despre deschiderea de noi filiale, programul magazinelor in anumite perioade sau lansarea de oferte speciale.

Cele 90 de milioane de mesaje scrise au costat firmele din Romania aproximativ 3,3 milioane de euro, cu peste 30% mai mult decat in 2009.

ZF.ro: Cearta pe 2 miliarde. Disputa pe marginea desfiintarii sectoarelor Bucurestiului se amplifica, iar miza este foarte mare, intrucat vizeaza controlul unul buget urias, doua miliarde de euro, anual. Primariile de sector care au pus in dezbatere publica proiectele de buget pentru 2011 previzioneaza venituri cumulate de aproximativ 1 mld. euro anul acesta. Cum Primaria Generala a Capitalei are ea singura venituri de 1 mld. euro anual, desfiintarea bugetelor sectoarelor si realizarea unui buget unic pentru Bucuresti (cum doreste PDL) ar conduce la formarea unui "megabuget" de 2 mld. euro. Liberalii care controleaza cel mai bogat sector al Bucurestiului, sectorul 1 (cu venituri anuale de 300 mil. euro), se opun proiectului. Bucurestenii vor decide in luna mai daca sunt de acord cu desfiintarea sectoarelor sau a bugetelor lor. Primarul general Sorin Oprescu a anuntat un referendum in acest sens in luna mai.

Citește și
Mancare
Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare din Romania
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Adevarul: Caz cutremurator intr-o familie din Barlad. Un baiat de doar cinci ani a fost retras de autoritati din familia sa dupa ce era neglijat, abuzat psihic si infometat. Totul a pornit de la o decizie ciudata a magistratilor care au decis sa-l lase pe copil in grija tatalui sau, desi acesta era cunoscut ca fiind bolnav psihic. Dragos, un copil de doar cinci ani din cartierul Deal a fost fortat de tatal sau sa traiasca o copilarie de groaza. Barbatul, Tache O. (40 de ani), nu-si lasa fiul sa mearga la gradinita, ii interzicea sa relationeze cu vecinii si il lasa zile intregi fara sa-i dea macar o bucata de paine.

Chinul lui Dragos a inceput in vara anului trecut, dupa ce mama sa a intentat divort si a hotarat sa plece in Italia. Chiar daca tatal sau era cunoscut cu probleme psihice grave, magistratii vasluieni au decis sa-i acorde tutela asupra fiului sau. Colac peste pupaza, de cateva luni tatal micutului avea o relatie de concubinaj cu o alta femeie bolnava psihic cu care locuia in aceeasi casa. Totul a iesit la iveala saptamana trecuta, cand un anonim a sunat la Protectia Copilului si a reclamat conditiile crunte in care micutul traia. Asistentii sociali l-au luat atunci pe copil in vederea internarii. Cand au ajuns la sediul institutiei, Tache O. ii astepta cu un cutit si era pus pe scandal. Din cauza amenintarilor, reprezentantii Protectiei Copilului au decis sa-i dea copilul. A doua zi s-au dus cu politistii si jandarmii la casa barbatului, de unde au reusit sa-l ia pe Dragos. Intre timp, magistratii de la Tribunalul Vaslui au decis sa-l decada din drepturile parintesti pe Tache O.

EVZ.ro:
Bechtel concediaza peste 800 de muncitori.
Compania americana Bechtel, care construieste Autostrada Transilvania, va concedia in februarie peste 80% dintre angajati. Motivul invocat de oficialii companiei este legat de lipsa certitudinii privind finantarea proiectului. Astfel, cei 830 de angajati care vor fi trecuti in somaj vor fi chemati pe rand la Serviciul de Resurse Umane a companiei Bechtel unde vor primi preavizele. "Nu avem certitidunea ca vom primi anul acesta bani pentru a continua lucrarile. Exista discutii, dar acestea nu ajuta la nimic", a spus un oficial de la Bechtel. Disponibilizarea celor 830 de salariati a fost confirmata si de directorul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca Cluj, Daniel Don. Problema concedirii angajatilor s-a pus si in ultimele doua luni ale anului trecut dar, din cauza unor negocieri purtate intre Bechtel si Ministerul Transporturilor, s-a crezut ca se vor gasi solutii pentru ca lucrarile sa poata continua si anul acesta.

Romania Libera: Bani pentru sanatate. Ministerul Sanatatii aloca 1,5 milioane de lei pentru constructia cladirii noi a centrului oncologic de la Oradea si 11 milioane de lei pentru dotarea centrului cu un accelerator liniar de particule. Potrivit Biroului de Presa al Ministerului Sanatatii, au fost stabilite sumele care vor fi alocate, in 2011, pentru construirea centrului oncologic, la Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea. "Anul acesta se aloca suma de 11 milioane de lei in scopul achizitionarii unui accelerator liniar de particule, respectiv suma de 1,5 milioane de lei pentru realizarea cladirii noi a centrului oncologic", se arata in comunicat. In informarea trimisa de Ministerul Sanatatii se arata ca, in judetul Bihor, numarul celor care sufera de afectiuni oncologice este in continua crestere, astfel ca ministrul Sanatatii, Cseke Attila, considera ca la Oradea este necesara construirea unui centru de profil modern, dotat cu toate utilitatile.
 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Adelina Pestritu le-a luat cainilor hainute de 300 de euro
Adelina Pestritu le-a luat cainilor hainute de 300 de euro

Adelina ii rasfata pe cei doi caini ai sai mai ceva ca pe niste copii. Le cumpara conserve scumpe, cu aloe vera, ii imbraca in hainute de fite si ii plimba in genti de firma, astfel incat pana si lui Paris Hilton i-ar starni invidia.

Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare din Romania
Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare din Romania

Reprezentantii industriei alimentare spun ca pana la toamna nu ar trebui sa existe motive de scumpire, chiar daca eventualitatea unei crize a alimentelor a fost invocata si pe plan local. Singura exceptie este uleiul, care s-ar putea scumpi cu circa 30%.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.