Ti-e rusine ca esti roman?

Ultima actualizare: 27-09-2012 08:15
Discriminare

In aceasta saptamana, patru romani cu varste cuprinse intre 20 si 23 de ani, au fost acuzati ca ar fi abuzat de o tanara de 21 de ani si l-ar fi batut pe logodnicul acesteia.


Alti trei conationali au fost retinuti sub acuzatia ca au violat , batut si jefuit o prostituata, intr-un hotel din Padova. 

Si lista nu se opreste aici: un roman de 22 de ani a fost condamnat in Franta la 16 luni de inchisoare pentru ca a rapit si sechestrat timp de cateva ore o fata de 14 ani pe care ar fi vrut sa o ia de sotie cu forta.

Am intrat si in dizgratia elvetienilor. Cei din Tara Cantoanelor au ajuns sa ne vada ca pe niste ciori care sfasie cu ciocul harta Europei. 

Uniunea Democratica de Centru ii indeamna pe elvetieni prin afise sa voteze impotriva liberei circulatii a persoanelor, la referendumul din februarie. 

Un alt afis si mai explicit, si jignitor. Sub doi indivizi care fura este scris sloganul: "Nu, liberei circulatii a tiganilor romani criminali".

Pentru aceasta formatiune politica, extinderea acordului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria ar fi o catastrofa.
Inca de acum o luna, conducerea Uniunii Democratice de Centru din Elvetia a decis sa respinga extinderea pentru romani si bulgari a acordurilor de libera circulatie.
"De la intrarea Romaniei in UE, crimele violente au sporit masiv in Italia. Elvetia este deja tinta bandelor criminale de romi, care fac turnee de jafuri in Elvetia, venind din Alsacia", potrivit UDC.

Insa coalitia pentru "da" la referendum pare mult mai importanta. Chiar si o parte a membrilor Uniunii Democratice de Centru sunt de parere ca libera circulatie pentru romani si bulgari ar aduce mai multe beneficii economiei decat neajunsuri.

Sa nu uitam ca in 2008, si italienii au recurs la altfel de masuri - au dorit un recensamant si amprentarea romilor din Peninsula. Totul pe fundalul tensiunilor sociale provocate de infractionalitatea imigrantilor. Au fost accentuate in mod special cazurile ai caror autori erau tiganii din tabere legale sau ilegale prezente in marile orase italiene.

Iata cateva comentarii scrise pe site-ul nostru in urma publicarii articolului despre afisele din Elvetia:

Paul: "La ce fac romanii prin Europa inclin sa le dau dreptate, problema este in tara la noi, ca cei care au condus-o nu au facut decat sa jefuiasca, iar ceilalti au fost nevoiti sa se descurce cum au putut. Deci ne meritam soarta"

Alin: "Ne lipsesc cei 7 ani de acasa cu desavarsire...nu exista oameni mai nepoliticosi si mai needucati ca romanii in Europa"

Coco Maluco: "Eu traiesc aici de 30 de ani, aceasta reclama se refera nu la tigani ci la natiunea romana si bulgara. Elvetienii sau mai bine zis SVP e un partid rasist care ori ce se intampla aici, tot strainii sunt de vina, asa ca nu se refera doar la tigani"

Tu cum comentezi aceste reactii ale strainilor? Ti-e rusine ca esti roman cand te duci intr-o alta tara? Te simti nedreptatit?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!