"Noua" limba a Universului! Ei sunt cei mai destepti oameni care o vorbesc!
Nu este vorba despre un nou dialect descoperit de curand, ci despre matematica. Numita de cele mai multe ori limba universului, matematica este fundamentul tuturor lucrurilor din aceasta lume.
Peste tot pe unde mergem, matematica este prezenta, de la aparatele din bucatarie, la sateliti si televiziune. Insa cativa oameni au reusit tot in viata pe baza acestei "limbi universale", matematica:
Pitagora
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Matematicianul grec Pitagora este considerat de unii ca fiind primul mare matematician. Traind intre 570-495 i. Hr., este cunoscut ca fiind fondatorul cultului pitagoreic, care este notat de Aristotel ca unul dintre cultele care s-au ocupat de studierea exclusiva a matematicii. Tot el este realizatorul Teoremei lui Pitagora.
Andrew Wiles
Singurul matematician (din acest top) care mai este inca in viata este Andrew Wiles. El este cel care a demonstrat Teorema lui Fermat. Ea da o metoda de a gasi punctele de maxim si minim ale unei functii derivabile. Valoarea derivatei in aceste puncte este 0. Astfel, problema determinarii punctelor de maxim si minim ale unei functii se reduce la obtinerea solutiilor unei ecuatii. Desi aportul sau adus matematicii nu este atat de signifiant ca cel al marilor matematicieni, rezolvarea acestei teoreme demonstreaza pasiunea sa asupra acestui domeniu atat de vast si arid, pentru unii.
Isaac Newton si Wilhem Leibniz
Cei doi mari oameni pot fi pusi impreuna pentru ca ei au "inventat" calculele infinitezimale. Leibniz a introdus in limbajul matematic semnul integral, el facand descoperiri notabile in campul topologiei. Geniul Isaac Newton este cel care a stat la baza calculelor in general.
René Descartes
Folosoful, fizicianul si matematicianul francez, René Descartes este cel mai bine cunoscut pentru filosofia sa "gandesc, deci exist". Descartes a continuat descoperirile facute de Newton in ceea ce priveste tehnicile de calcul moderne, si a pus bazele geometriei carteziene si calculelor algebrice.
G. F. Bernhard Riemann
Nascut intr-o familie saraca in 1826, a devenit cele mai proeminente figuri in domeniul matematicii din secolul al XIX-lea. A adus nenumarate contributii mai ales geometriei: Geometria Reinmann, Suprafetele Reinmann sau Integralele Reinmann sunt doar cateva din lucrurile care l-au evidentiat pe Bernhard in matematica.