Morti in inundatiile cu bere! Cele mai ciudate accidente din istorie

Dată publicare: 28-09-2010 00:00
Dată actualizare: 12-05-2012 17:28


bal, incendiu

Accidente ciudate se petrec in fiecare zi, in fiecare colt al lumii. Auzim despre ele la stiri sau pe Internet, dar unele dintre cele mai bizare incidente care s-au petrecut vreodata se regasesc in cartile de istorie.

Iata mai jos, un top al unora dintre evenimentele care au marcat de-a lungul timpului istoria omenirii, prin efectele pe care le-au avut, dar mai ales prin cauzele absolut intamplatoare care le-au provocat.

“Potopul” de bere de la Londra

La 16 octombrie 1814, un cazan de bere de la o fabrica a unei companii din Londra a pocnit. Berea s-a revarsat provocand sfaramarea unui alt cazan. Rezultatul? Aproape 20 de tone de bere au inundat strazile Londrei. Valul de bere a distrus doua locuinte si a dus la moartea a opt oameni. La vremea respectiva, accidentul a pus in seama furiei divine abatute asupra pacatosilor.

Regele "torta"

Regele Carol al VI-lea al Frantei a vrut sa aniverseze casatoria cu Regina Isabeau de Bavaria intr-un stil cu totul inedit. Carol a avut minunata idee ca el, impreuna cu alti cinci prieteni ai sai, sa se deghizeze in salbatici. Asta nu ar fi fost nimic daca nu s-ar fi dat cu catran si daca nu si-ar fi pus niste pene, ca sa para cat mai reali.

Cei sase au intrat in camera de bal si toate ar fi fost cu siguranta amuzante, daca unul dintre participanti nu ar fi vrut sa-I vada mai de-aproape. Asa se face ca s-a apropiat prea tare cu o torta aprinsa de ei. Au luat foc instantaneu.

Regele a fost salvat de Jeane de Boulogne care si-a aruncat vestimentele peste el, stingand flacarile. Un alt barbat s-a salvat dupa ce a reusit sa se arunce intr-un butoi cu apa. Ceilalti patru nu au fost la fel de norocosi. Doi au ars de vii, iar doi au murit cateva zile mai tarziu, din cauza ranilor.

Dezastrul provocat de melasa in Boston

La 15 ianuarie 1919, un rezervor de melasa a explodat in nordul Bostonului. Explozia a avut efectul unui cutremur. "Unda" a fost atat de puternica, incat mai multe case au fost rase de pe fata pamantului. Bucati de metal din rezervor au fost gasite chiar si la 60 de metri de locul exploziei.

Rezervorul era plin cu 2,3 milioane de galoane de melasa. In momentul exploziei, aceasta s-a revarsat in valuri de 7-8 metri inaltime cu o viteza de 35 de metri pe ora. Oamenii, surprinsi de “avalansa", fie s-au zdorbit de obiectele mari care le-au iesit in cale, fie s-au inecat. Accidentul a provocat moartea a 21 de persoane si ranirea altor 150. Se spune ca de atunci, in zilele fierbinti de vara, inca se mai simte un miros de dulce in nordul Bostonului.

Noroiul care a invadat Sidoarjo

In mai 2006, in timpul excavarilor facute in cautare de gaz natural in estul insulei Java, Indonezia, angajatii companiei care se ocupa de lucrarile respective au provocat o … eruptie a unui vulcan noroios. Pana in septembrie, noroiul fierbinte a inundat culturi intregi de orez si a dus la evacuarea a peste 11.000 de oameni din opt sate.

Douazeci si cinci de fabrici au fost abandonate, iar crescatoriile de pesti si creveti din zona au fost complet distruse. Eruptia a distrus si mare parte din infrastructura si din reteaua de electricitate. Specialistii spun ca valurile de noroi fierbinte vor continua sa inunde zona pentru urmatorii 30 de ani. 

Tusea lui Napoleon

Se spune ca Napoleon, in timpul unei puternice raceli, a ordonat, accidental, executarea a 1.200 de prizonieri. Ofiterii sai asteptau ordine de la imparat cand acesta a fost cuprins de un acces de tuse. Napoleon ar fi strigat atunci: “Ma sacre toux!”, adica “Tusea asta blestemata”. Cuvintele lui au fost, insa, intelese gresit: “Massacre-tous!”, adica “Masacrati-i pe toti!”. Acest incident ar fi deschis cu siguranta lista, daca episodul ar fi fost dovedit. Asa, ramane doar o legenda.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO