Omenirea incape intr-un cub de zahar! Si alte ciudatenii despre Univers

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 19:34
Data publicarii: Vineri 02 Iulie 2010 00:00
Categorie: Exclusiv online
Univers

Oamenii de stiinta au decis: daca Soarele ar fi fost facut din banane, ar fi la fel de cald. In plus, imbatranim mai lent daca stam la parterul unei cladiri decat la etajul uneia. Si intreaga rasa umana ar putea intra intr-un cub de zahar.

Intreaga rasa umana ar putea intra intr-un unui cub de zahar

Si asta deoarece materia este "goala". Un atom, baza materiei, este ca un sistem solar in miniatura, cu electronii care orbiteaza un nucleu asemenea planetelor care se invart in jurul Soarelui. Dar nucleul, in centrul sau, este incredibil de mic in comparatie cu orbitele electronilor.

Asta inseamna ca, daca "storci" tot golul din atomii care compun oamenii, intreaga rasa umana ar incapea intr-un cub de zahar. Oamenii sunt 99.9999999999999% spatiu gol!

Daca Soarele ar fi fost "facut" din banane, ar fi la fel de cald

Soarele contine foarte multa materie si de aceea este fierbinte. Soarele are o temperatura de 15 milioane de grade si, la o asemenea temperatura, toata materia se dizolva in "plasma". Deci nu conteaza din ce e compus Soarele. De fapt, Soarele contine in cea mai mare parte un miliard de miliarde de tone de hidrogen. Daca inlocuim aceste miliarde cu miliarde de banane, este la fel de cald. Ca soarele ramane fierbinte, este alta problema.

98% din Univers este invizibil
Doar 4% din masa Universului se afla in atomii care alcatuiesc stelele si planetele. 23% din Univers este format dintr-o materia "inchisa", iar 73% este format din energie "inchisa". Partea invizibila a Universului umple tot spatiul.

Lumina soarelui are 30.000 de ani
Soarele este atat de dens incat este foarte dificil pentru lumina soarelui ca sa ajunga in drumul sau catre centrul soarelui, acolo unde lumina soarelui este rezultatul unor reactii nucleare. Daca lumina soarelui ar putea zbura in linie dreapta ar avea nevoie de doar 2 secunde pentru a ajunge la suprafata. De fapt,lumina soarelui urmeaza o cale lunga si sinuoasa, dovada cei 30.000 de ani.

Imbatranesti mai lent la parterul unei cladiri, decat daca stai la etaj

Aceasta este o consecinta a teoriei gravitatiei. La parterul unui imobil, sunteti mai aproape de centrul Pamantului decat la ultimul etaj, asa ca aici gravitatia marginala este mai puternica. Prin urmare, veti imbatrani mai lent. Nu investiti intr-o casa cu un singur etaj!

Calatoria in timp nu este exclusa de legile fizicii

Calatoria in timp nu pare sa fie permisa - cel putin in principiu - de teoria gravitatiei. Fizicienii au petrecut mai mult de jumatate de secol incercand sa arate ca este imposibil, dar, pana acum, fara succes. Stephen Hawking se intreaba, retoric, "Unde sunt calatorii din viitor?"

Un atom poate fi in doua locuri deodata, echivalentul a te afla in Craiova sau Bucuresti

Nu numai acest lucru este adevarat, dar, intr-un experiment de laborator, este posibil sa se observe ca un atom sa afla in doua locuri in acelasi timp.

In prezent, exista o competitie printre oamenii de stiinta pentru a exploata aceasta capacitate a atomilor de a fi in multe locuri in acelasi timp - sau de a face mai multe lucruri in acelasi timp - pentru a face mai multe calcule deodata. Se crede ca un astfel de calculator "cuantic" ar putea depasi masiv chiar cel mai rapid computer din zilele noastre.

Informatiile dintr-un 1 milion de universuri vor incapea pe un card de memorie de 1 GB
Desi acest fapt este greu de crezut, acest lucru se poate intampla deoarece, potrivit imaginii standard a cosmosului nostru, Universul s-a "nascut" din vid.
Credeti sau nu, un 1 GB de memorie are capacitatea de stocare a informatiilor pentru 1 milion de universuri.

Orice respiratie contine un atom din aerul expirat candva de Marilyn Monroe

Acest lucru se datoreaza faptului ca atomii sunt foarte mici. De fiecare data cand a respirat Marilyn Monroe s-a eliberat un numar foarte de atomi, astfel incat, presupunand ca acestia au fost repartizati in mod egal in atmosfera Pamantului, fiecare respiratie a nostra "contine" un atom expirat de Marilyn Monroe. Sau de Abraham Lincoln.

 

 

Univers Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: huffingtonpost.com

Tags: curiozitati,

Incredibil.
Incredibil. "Muzica Soarelui", inregistrata de oamenii de stiinta
"Rasa umana nu va mai exista in 100 de ani"
VIDEO PROTVPLUS.RO
GDPR
Consimțământ pentru Prelucrarea de Date cu Caracter Personal
Obiectul misterios din Rusia a fost văzut și în România, chiar în seara de Crăciun. FOTO și VIDEO
Gestul emotionant pe care l-a facut o femeie pentru fiul ei, ca sa nu lipseasca de la un eveniment dedicat tatilor. FOTO
Cine mai are nevoie de autostrada? Masina care merge pe uscat, pe apa si pe gheata FOTO si VIDEO
Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto
Pe 22 decembrie 1900, primul Mercedes era livrat cumparatorului. Legenda cele mai luxoase marci auto
BMW, concept
SF sau realitate? 10 modele concept inventate de BMW GALERIE FOTO
Divortul Columbenilor, AZI la Crime Time Live Show cu Elena Lasconi!
Excentrici si bizari. Topul celor mai ciudate idei ale miliardarilor
Google si-a pus martisor de 1 martie. Cine deseneaza logo-urile haioase
Care sunt semnele unui calculator virusat
Asculta originalul "King's Speech". AUDIO de arhiva cu Regele George VI