Fascinant! Povestea siamezelor care au acelasi creier, ganduri si simturi

Ultima actualizare: 19-08-2012 04:06
Siameze

Aceasta este poate, una dintre cele mai surprinzatoare povesti ale medicinei moderne. Siamezele Tatiana si Krista Hogan au creierele conectate si isi pot "auzi" practic gandurile una alteia. Simturile sunt tot comune, insa au personalitati diferite.

Aceste fete nu ar trebui sa existe - ele trebuiau sa fie moarte demult, cel putin potrivit medicinei cunoscute pana acum. oricat de sumbru ar putea fi acest pronostic, medicii l-au pus inca dinainte de nasterea lor. Tatiana si Krista Hogan aveau sanse de supravietuire "zero" inca din timpul in care erau in burtica mamei lor.

Cu toate astea, dand peste cap toate cunostintele medicale din acest domeniu, fetele au implinit pe 25 octombrie 4 ani. Sunt sanatoase si fericite - spun medicii si parintii lor, potrivit Macleans.ca.

Se joaca pe consola lor Wii, una impotriva celeilalte si se cearta pe jucarii, desi impart mancarea frateste.

Pe langa asta, impart unii senzori din creier si unele stari psihilogice. Medicii si-au dat seama ca fetele impart si simturile pentru ca de nenumarate ori una dintre fete a luat un obiect care nu era in campul sau vizual, dar la care cealalta se uita.

O dovada ca-si impartasesc gandurile ar fi faptul ca dintr-o data, fara ca cineva sa zica sau sa faca ceva, Tatiana tresare si spune "opreste-te!", atentionand-o pe sora ei.

Oamenii de stiinta sunt pur si simplu uimiti. Sunt doi copii complet diferiti unul de celalalt, cu propria personalitate distincta. 

Nimeni nu poate nici macar sa-si imagineze cum poate functiona gandirea lor.

Cum nu vorbesc inca prea bine, cercetatorii inca nu le pot intreba tot ce ar vrea sa stie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO