Facebook iti pune la incercare prietenii

Ultima actualizare: 07-10-2012 14:30
Facebook

Speriati de recentul val de atacuri la adresa Facebook, mai marii retelei de socializare pun la cale noi masuri de protectie, mult mai drastice. Unul dintre acestea se numeste "autentificare sociala". Vezi in ce consta.

 

Guvernul le-a sters conturile de Facebook. Afla in ce tara s-a intamplat

Din dorinta de a impiedica "intrusi" sa acceseze conturile utilizatorilor si pentru a lupta impotriva spamului, utilizatorii vor fi pusi sa-si recunoasca prietenii.

Din cand in cand, pe pagina personala de Facebook a utilizatorilor va aparea cate o poza cu un prieten. Acestia vor fi obligati sa aleaga numele acestuia si sa demonstreze in acest fel ca-l cunoaste.

In plus, daca te-ai autentificat intr-o institutie publica (la scoala, facultate, etc) si apoi ai uitat sa dai log off, nu vei mai avea probleme. Cu noul sistem, nimeni nu va putea sa intre in contul sau.

Daca ultima autentificare a avut loc in California si, la un interval de numai cateva ore, contul e accesat din Australia, atunci identitatea utilizatorului va fi verificata.

Coincidenta sau nu, masurile au fost anuntate dupa ce contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg, creatorul site-ului, a fost spart de curand de hackeri, care au postat mesajul:

"Sa inceapa hackingul: Daca Facebook are nevoie de bani, de ce nu le permite utilizatorilor sa investeasca in loc sa mearga la banci? De ce nu transforma Facebook intr-o afacere sociala de tipul celei descrise de castigatorul Premiului Nobel, Muhammad Yunnus?"

Nici presedintele Nicolas Sarkozy nu a fost crutat de atacul hackerilor. Pe peretele liderului francez, hackerii au anuntat ca acesta a decis sa nu mai participe la viitoarele alegeri.

De asemenea, a inceput sa functioneze si optiunea de a naviga pe Facebook folosind o coneziune securizata.

Avand la baza o tehnologie similara cu cea utilizata de banci si de unele servicii de e-mail, precum Gmail si Hotmail, aceasta conexiune cripteaza toate informatiile catre si de la Facebook, astfel incat e mult mai greu pentru cineva sa intercepteze conexiunea la un spot Wi-Fi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO