"Extraterestrii chiar exista". Un specialist NASA vine cu dovezi

07-03-2011 13:24


bacterie

"Am dovezi ca exista extraterestri". Este afirmatia unui reprezentant NASA, dr. Richard Hoover, care sustine ca a descoperit ramasitele unora dintre ei in meteoriti.

Mai exact este vorba de mici fosile ale unor bacterii extraterestre gasite in meteoritii care s-au prabusit pe Terra.

Omul de stiinta spune ca testele de laborator de pe rocile cazute pe Pamant indica faptul ca exista viata pe alte planete si ca aceasta descoperire ne-ar putea ajuta sa gasim explicatii pentru inceputurile vietii.

Acesta a studiat timp de zece ani meteoritii care au cazut in diferite locuri ale planetei noastre. Hoover a povestit ca a descoperit meteoriti deosebiti in Antarctica, Siberia si Alaska.

Acest savant a transat mai intai fragmente din mai multe tipuri de meteoriti, numite chondrite carbonatice, susceptibile de a contine apa si materii organice, pe care le-a analizat apoi la microscop.

Cercetatorul a descoperit organisme care semanau cu bacteriile si pe care le-a denumit "fosile autohtone", despre care afirma ca nu ar proveni din contaminarea probei , respective atunci cand meteoritul intra in atmosfera Terrei , ci direct din spatiu si din organismele vii continute in comete, meteoriti si alte corpuri ceresti.

"Din teste trag concluzia ca viata nu se limiteaza doar la Terra. Aceste micro-organisme nu se aseamana cu nimic cu care as putea sa le identific. Si alti colegi mi-au dat dreptate in acest sens", a spus Hoover.

Studiul efectuat de reprezentantul NASA vine in sprijinul teoriei numita panspermia potrivit careia viata este generata de meteoriti si asteroizi. Pamantul poate sa fi provenit de pe alte planete.

Oamenii sunt tot o specie de extraterestri. Cum a inceput viata pe Terra

Teorii clasice despre cum a aparut viata pe Pamant

Panspermia

Teoria, in traducere "seminte de viata", sustine aparitia vietii pe Pamant datorita calatoriei interstelare a germenilor vietii prin intermediul cometelor, prafului stelar, meteoritilor. Cea mai veche sustinere a acestei teorii apartine lui Anaxagoras, filozof grec ce a avut influenta asupra binecunoscutului Socrate.
Apoi de-a lungul timpului, o serie de ilustri savanti au adus dovezi in sprijinul panspermiei: Pasteur, Kelvin, si mai aproape de noi, Fred Hoyle sau Carl Sagan.

Teoria creationista

Toate speciile de plante si animale au fost create de divinitate. Aceste specii nu se modifica de-a lungul timpului.

Exogeneza

Aceasta teorie spune ca viata a fost adusa pe Pamant cu milioane de ani in urma, dar nu mentioneaza ca ar fi putut ajunge si in alte locuri propice vietii.

Teoriile lui Erich Von Danieken

Alte ipoteze afirma cum ca extraterestrii au adus viata pe planeta noastra, precum teoriile lui Erich Von Danieken. Cu toate ca multi sunt sceptici, negand ca viata ar exista in spatiu si ca ar putea fi purtata pe alte planete, exista dovezi cum ca anumite forme de viata, precum sporii si alte tipuri de bacterii, pot trai in spatiu, intr-o stare inactiva.

 

 


 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO