CNN: Romania este centrul global al traficului de carne vie


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 04:59
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2011 13:36
Categorie: Exclusiv online
Violente

David Batstone, profesor universitar in San Francisco, trage un semnal de alarma, cu ajutorul CNN, in privinta traficului de persoane. Din pacate, el afirma ca Romania este tara raspunzatoare, la nivel global, de raspandirea acestui flagel.

Conform paginii electronicii a postului CNN, David Batstone este profesor la Universitatea din San Francisco si co-fondator al unei organizatii care lupta impotriva traficului de carne vie.

El sustine ca Romania a devenit centrul principal de tranzit pentru vanzarea fiintelor umane in Uniunea Europeana.

"Victimele au chiar si 12 ani si sunt traficate prin Romania, din tari indepartate precum Honduras, Afganistan, Congo si China. Dupa ce reusesc sa ajunga in Romania, multe dintre aceste victime sunt redirectionate catre Europa de Vest" - sustine profesorul Batstone, citat de CNN.

El precizeaza ca, in timp ce autoritatile romane condamna prin lege toate formele de trafic cu fiinte umane, pozitia geo-strategica a tarii - "la rascrucea drumurilor dintre Est si Vest" - face din Romania un punct important de tranzit in acest fenomen al "vanzarii de oameni".

"Intrarea acestui stat in Uniunea Europeana, in 2007, a avut drept rezultat o relaxare a securitatii frontierelor, fapt care a atras ca un magnet traficantii internationali de carne vie." - sustine David Batstone.

El mai sustine si ca raportul Departamentului de Stat al SUA din 2010, privind traficul de fiinte umane, a relevat faptul ca retelele crimei organizate indica, de asemenea, Romania ca furnizor de infractiuni in tarile europene.

"Traficantii folosesc, de obicei, carti false de identitate si mituiesc angajatii vamilor, pentru a putea intra in tara cu victimele. Apoi, le forteaza sa munceasca in agricultura, fabrici, prostitutie, pornografie si cersetorie." - mai afirma profesorul Batstone.

El mai spune ca organizatia pe care o conduce a identificat Romania ca fiind centrul international al sclaviei moderne.

 

 

 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO