Ai un sef uracios? Scapa de el prin voodoo

Ai un sef uracios? Scapa de el prin voodoo

Pana acum cativa ani turistii care vizitau Africa se limitau sa priveasca tarabele pline de cranii si oase de maimuta, dinti de crocodil sau unghii de Chihuahua.

Acum, vesticii nu se mai tem sa achizitioneze tot felul de potiuni, obiecte “magice” sau chiar sa apeleze la vraji si incantatii. Se gasesc de vanzare la taraba, in pietele de profil evident. Dar “expertii” in domeniu avertizeaza: ele nu functioneaza fara atingerea miraculoasa a unui preot voodoo.

Cu ce se ocupa mai exact vindecatorii si preotii voodoo, o religie interzisa in trecut, dar care capata noi valente in prezent? Ei bine, nu cu ceea ce am vazut noi prin filmele de la Hollywood. Sau nu in totalitate. Realitatea nu pare atat de socanta la prima vedere: da, preotii fac tot soiul de vraji si incantatii, intra in transa si folosesc celebrele papusi cu ace. Insa nu au ochii scosi din orbite, nu danseaza ca posedatii si nici nu mananca gaini vii, cu tot cu fulgi. In plus, cei care se respecta nici nu se lauda ca ar putea vindeca boli precum HIV/SIDA.

La voodoo apelezi pentru probleme de zi cu zi, pentru care cu greu gasesti o rezolvare in lumea occidentala: te calca pe nervi seful, te-a inselat iubita sau un cretin pe care nu-l cunosti ti-a zgariat masina si atunci hotarasti sa-l zgarii si tu pe ochi, dar de la distanta. Blestemele sunt si ele la mare cautare, dar aici trebuie sa aveti grija sa nu cumva sa cereti ceva de genul: “Va declar sot si sotie”, ca s-ar putea sa nu mai scapati fara sa cedati jumatate din avere si din sanatatea mintala.

Cele mai concludente destinatii in acest sens sunt: Republica Benin, Togo, Nigeria, Ghana, Camerun, Africa de Sud, dar si tari din Caraibe, cum ar fi Jamaica sau Haiti. Haidi, ca ultima data cand am verificat inca mai erau bilete de avion!

Citește și
A nins in Africa!
A nins in Africa!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Descoperire de senzatie in sudul Africii: un diamant de 478 de carate
Descoperire de senzatie in sudul Africii: un diamant de 478 de carate

Un diamant urias, cantarind 478 de carate, a fost gasit intr-o mina din Lesotho.

A nins in Africa!
A nins in Africa!

Cateva ore de ninsoare au creat haos pe soselele din Africa de Sud, si in acelasi timp o bucurie fara margini, pentru localnici.

Cristina Rus, chiar esti vrajitoare?
Cristina Rus, chiar esti vrajitoare?

Se pare ca strabunica Cristinei Rus a fost vrajitoare, iar practicile acesteia erau cunoscute de intreaga familie si de tot satul din Ardeal.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.