Telefoanele, tabletele PC si jocurile video, scumpite din cauza Japoniei

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:53
smartphone

Smartphone-urile, tabletele PC, camerele si jocurile video, produse extrem de dependente de industria din Japonia partial paralizata de cutremur, se vor scumpi din acest motiv si vor avea loc si unele intarzieri ale livrarilor.

"De la semiconductoare la ecrane si pana la electronice auto si de consum, efectele seismului din Japonia continua sa se propage la nivel mondial", a declarat Dale Ford, vicepresedinte al companiei de consultanta IHS, care a reiterat ca baza industriala japoneza a fost afectata.

Japonia asigura 15%-20% din productia electronica mondiala si ocupa pozitii cheie in anumite domenii care pot afecta sectorul mondial de profil, a declarat Jean-Philippe Dauvin, analist la compania Decision.

Dauvin a aratat ca 30% din jocurile video, 40% din camerele video si aparatele foto si 15% din televizoarele vandute la nivel mondial sunt fabricate in Japonia. De exemplu, "40-50 de fabrici de cipuri din cele 140 existente in Japonia sunt inchise. Componente precum cipurile DRAM si NAND sunt indispensabile tabletelor PC si aparatelor smartphone, dar si decodoarelor TV.

Altele sunt incluse in ecrane plate sau baterii", a spus Dauvin. In decurs de o luna, vor avea loc intreruperi in procesul de aprovizionare, preturile cipurilor vor creste, ceea ce va duce la majorarea preturilor produselor finite", a spus Dauvin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO