Steven Jobs a prezentat cea mai noua aplicatie: iCloud. Afla cum se foloseste
"Va stocheaza datele in "nori" si le trimite imediat catre toate aparatele voastre". Asa a prezentat bossul de la Apple noul serviciu de stocare on-line, gratuita, botezat "I-cloud", adica "nor" in limba engleza.
Vizibil marcat dupa ce a luptat cu un cancer pancreatic si a suferit un transplant de ficat - Steve Jobs a lasat o mare parte a prezentarii pe seama colaboratorilor sai.
"Norul", in sens informatic, este simbolul mult asteptatului serviciu oferit de Apple. Utilizatorii au ocazia sa isi stocheze toate informatiile - fie ca e vorba de mailuri, date din agende electronice, fisiere audio si video - pe serverele unei companii care ofera acest serviciu, Apple in cazul de fata. Apoi au acces la ele oricand - si gratis - on-line.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Astfel, se reduc la maxim capacitatile necesare de stocare ale fiecarui utilizator in parte. Si se naste "informatica dematerializata" cum au numit-o unii, sau hard-disckul "mutat in nori" cum isi imagineaza altii.
E mai mult dect atat - a subliniat Steve Jobs: "De acum, orice cantec as cumpara, pe care il descarc pe un anume aparat, va fi descarcat automat pe toate aparatele mele"
Adica un cantec descarcat pe un telefon I-Phone, de exemplu, este disponibil si pe tableta I-Pad a aceluiasi utilizator, fara sa fie nevoie sa se mai faca transferul de pe un aparat pe altul.
Nu inseamna ca totul va fi minunat. Datele stocate pe servere exterioare inseamna si un acces mai usor la acestea, deci o tinta lesne de atins pentru hackeri.