VIDEO. Mai tare ca "Madagascar".Clipul cu pinguinul hotoman care provoaca hohote de ras pe internet

Ultima actualizare: 26-10-2012 19:05
Pinguin furacios

Comportament surprinzator de uman pentru pinguinii Adelie, care trebuie sa-si construiasca un cuib cat mai aratos, pentru a-si gasi un partener.

 

 

Insa, la fel ca in cazul oamenilor, in timp ce unii muncesc din greu pentru a-si construi un viitor, altii prefera sa fure.

Un documentar BBC a surprins cum un pinguin harnic a fost victima unui jaf la drumul mare, comis de un rival. In timp ce primul trudea si aduna piatra dupa piatra, celalalt pinguin se multumea sa-i fure cele mai bune pietre din cuibul aflat "in constructie".

Metoda a functionat de cateva ori, pana cand pinguinul onest si-a dat seama ca munceste in zadar si l-a luat la rost pe pungas.

La pinguinii Adelie, masculii trebuie sa ridice cuiburi, pentru a proteja ouale de suvoaiele de apa rezultate in urma topirii ghetii. Ritualul este important, pentru ca femelele sunt tentate sa aleaga masculii cu cele mai bune cuiburi, fapt care genereaza o rivalitate acerba.

Pentru ca aproximativ 250.000 de cuiburi sunt foarte aproape unul de celalalt - unele la doar cativa metri distanta - sa furi de la un "vecin" e foarte simplu. Insa un astfel de comportament risca sa provoace o reactie agresiva din partea victimei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO