Care este legatura dintre cardurile de credit si alimentatia nesanatoasa

Dată publicare: 08-07-2011 14:42
Dată actualizare: 23-10-2012 12:15


bani

Folosirea cardului de credit sau de debit conduce la achizitionarea de produse nesanatoase, pe care de obicei nu le-am cumpara folosind bani lichizi.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu recent, dupa ce au monitorizat facturile a peste 1.000 de clienti al unui supermarket din lantul Northeastern. Modalitatea de plata a fost elementul esential pe care oamenii de stiinta l-au luat in considerare.

Studiul publicat in Journal of Consumer Research vine cu observatii surprinzatoare: persoanele care platesc cu ajutorul cardului de credit sunt mai tentati sa cumpere produse nesanatoase decat cei care platesc cu bani lichizi. De asemenea, s-a observat ca cei care fac cumparaturi in weekend cel mai probabil urmeaza o lista de cumparaturi.

In plus, oamenii de stiinta spun ca sunt mai cheltuitori cei care folosesc card de debit, in comparatie cu cei care au card de credit.

A doua etapa a studiului a urmarit comportamentul a 125 de studenti atunci cand fac cumparaturi online folosind un card de credit. Studentii au facut alegeri impulsive, neluand in calcul utilitatea acestora obiectelor achizitionate.
 

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO