Punctul de vedere al fantomei. Vanatoarea de dughene pustii devine trend
Fotografierea asa-ziselor "lost spaces" capata o popularitate remarcabila. Din ce in ce mai multi fotografi - amatori si profesionisti, cotrobaie prin dughene uitate de lume si de timp, la vanatoare de imagini artistice ale pustietatii.
Conceptul de fotografiere a locurilor pustii este preluat de un fotograf german, pe nume Daniel Schmitt care reuseste sa transforme "ciudateniile" in arta, prin felul in care surprinde lumina din locurile parasite.
Pe site-ul sau fotograful isi explica pasiunea: "explorarea cladirilor abandonate, a baracilor sau fabricilor ofera, in sine, un farmec foarte mare. Explorarea urbana este pentru mine una dintre cele mai incitante si interesante campuri de fotografie".
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Oamenii intreaba "ce sa intamplat aici, de ce casa asta este goala? Cum si cand a fost folosita cladirea? Daca existe sanse ca locul acesta sa fie renovat, refolosit?", spune Daniel.
Iata un alt fotograf "fascinat" de locurile abandonate: este vorba despre americanul Teddy Smith care a profitat de venirea uraganului Katrina si a surprins parcul de distractii Six Flags din New Orleans, in timp ce acesta era inchis. Unele scene arata infiorator.
Trendul fotografiei de "pustietati" locuite vreodata de oameni, dar lasate acum in paragina, este unul in continua dezvoltare.
Fotograful Sanchez-Montañes este si el unul dintre adeptii acestui tip de arta: iata cum arata un oras abandonat din desertul Namib.