Popa, in Indonezia: Nu am primit bani de la Vintu. Tribunalul: E nesincer

Ultima actualizare: 01-08-2012 23:54
Nicolae Popa

Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, audiat ca martor in contextul cererii statului roman de extradare a sa din Indonezia, a afirmat ca nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vintu (SOV). Tribunalul Bucuresti considera ca afirmatia e "evident nesincera".

"In ceea ce priveste declaratia numitului Popa Nicolae, audiat in calitate de martor in temeiul cererii de asistenta judiciara adresata autoritatilor indoneziene, Tribunalul retine ca acesta recunoaste faptul ca este titularul unui cont deschis la o institutie bancara din Indonezia, insa (spune ca, n.r.) nu a primit sume de bani de la inculpatul Sorin Ovidiu Vintu. Aceasta din urma sustinere va fi insa inlaturata intrucat este infirmata de intreg materialul probator administrat pana in prezent, pozitia acestui martor fiind una evident nesincera", se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti de arestarea preventiva a omului de afaceri SOV si a celor 2 apropiati, Alexandru Stoian si Octavian Turcan.

Octavian Turcan, arestat si el in acest dosar alaturi de SOV, a declarat ca nu il cunoaste pe Nicolae Popa si nici pe fratele acestuia. El a mai spus ca nu a efectuat nici un transfer bancar pentru acesta, insa si aceste sustineri au fost inlaturate de instanta, intrucat "sunt infirmate de toate datele si mijloacele de proba din dosar".

Ceilalti doi inculpati, Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian, s-au prevalat de dreptul la tacere pe parcursul urmaririi penale, se mai arata in documentul citat.

Tribunalul concluzioneaza ca "la acest moment exista indicii temeinice pentru a crea presupunerea rezonabila ca inculpatii au savarsit, cu vinovatie, fapta de favorizare a infractorului, iar in cazul inculpatului Stoian complicitate la aceasta fapta", se mai arata in motivare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO