Fortele Aeriene israeliene s-au crezut in Razboiul Stelelor. Au atacat o constelatie

Dată publicare: 10-06-2011 08:55
Dată actualizare: 16-10-2012 05:21
Sursa: Israel News


Avioane israeliene

Soldatii israelieni au avut parte anul acesta de o patanie desprinsa parca din filmele de comedie. Ei au fost trimisi cu avioanele si elicopterele de lupta sa atace o tinta necunoscuta, care s-a dovedit a fi, ulterior, constelatia Casiopeea.

Aceasta intamplare a fost povestita de o sursa de incredere din randul armatei israeliene, respectiv publicatia oficiala a armatei, Bahamana, preluata si de agentia Israel News.

Potrivit surselor citate, doua lumini suspecte pe cer i-au speriat pe mai marii aviatiei israeliene, care au crezut ca este vorba de atacuri aeriene. De fapt, erau doar niste ... stele.

Toata nebunia  a inceput dupa ce, un controlor de trafic aerian de la un punct de observatie militar din Haifa (nordul tarii), a vazut doua lumini "ciudate" pe cer. Primul gand a fost ca tara sa este atacata de inamicii din vecinatate: Siria sau Liban. Imediat, Unitatea de Control Aerian a trimis in misiune doua avioane de vanatoare si doua elicoptere de asalt, care i-au cautat pe atacatori mai bine de 40 de minute.

La un moment dat, pilotii au inceput sa suspecteze faptul ca luminile "dubioase" erau de fapt niste stele, iar apoi s-au convins ca era vorba de constelatia Casiopeea, formata din cinci stele luminoase.

Pilotii respectivi au declarat pentru Bamahane ca, in tot acest timp, au fost in alerta maxima, pana cand s-au convins ca statul Israel nu este in pericol. "Multe lucruri par acum inutile, dar, cand te afli in mijlocul evenimentelor, este bine sa nu-ti asumi niciun risc" a declarat unul dintre piloti.

Aceasta intamplare a avut loc chiar a doua zi dupa comemorarea Naksa, cand armata israeliana a deschis foc de avertisment asupra unor manifestanti care au incercat sa patrunda in Podisul Golan.

Stare de razboi la granita Israelului cu Siria. Soldatii sunt inarmati si gata sa traga

VIDEO. Presa israeliana: Revolutia araba bate la usa Israelului

 

Sursa: Israel News


VIDEO PROTVPLUS.RO