Ziua Judecatii, varianta zombi. Guvernul american ia in calcul o invazie

Ultima actualizare: 31-10-2012 22:01
zombi

Autoritatile americane au vrut sa se asigure ca toata lumea stie ce sa faca in cazul unei invazii zombi, asa ca au dat publicitatii un fel de ghid de supravietuire.

 

Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania

Centrul pentru Preventia si Controlul Dezastrelor a socat o intreaga America, dupa ce a publicat pe internet sfaturile pentru oamenii ce ar putea sa fie atacati de zombi. Pagina de internet n-a functionat o buna perioada de timp, se presupune din cauza ca serverele au picat din cauza traficului prea mare.

Ghidul se numeste "Preparedness 101: Zombie Apocalypse". Iata cateva fragmente:

Stabiliti-va calea de evacuare. Cand zombi sunt flamanzi, nu se opresc pana nu obtin mancare (creierul, adica), ceea ce inseamna ca trebuie sa plecati rapid din oras. Stabiliti unde sa mergeti si cateva rute alternative din timp, pentru ca mancatorii de carne sa nu aiba nicio sansa. Acest lucru ajuta si in cazul dezastrelor naturale, cand trebuie sa va adapostiti rapid.

Un purtator de cuvant al centrului a explicat ca ideea postarii de pe pagina de internet a venit dupa ce unul dintre membri a mentionat pe Twitter cuvantul "zombi". Acest lucru a dus la o adevarata nebunie pe site-ul de socializare si la accesarea imediata a paginii de internet a centrului. Scopul ghidului este acela ca oamenii sa fie pregatiti si sa stie cele mai importante lucruri in caz de extrema urgenta.

Ce vei face in ultima zi pe Pamant? 6 locuri unde poti scapa de Sfarsit
 

Pe site-ul emergency.cdc.gov se explica si ce sunt zombi.

Cuvantul zombi are origini haitiene, voodoo si ceva din New Orleans. Desi semnificatia sa s-a schimbat de-a lungul anilor, se refera la cadavre umane ce sunt readuse la viata in mod misterios, pentru a-i servi pe cei nemorti.

In cazul Apocalipsei zombi, guvernul american insista ca trebuie sa aveti pregatita si o trusa de supravietuire, care trebuie sa contina:

• apa (3 litri de persoana pe zi)
• mancare (alimente neperisabile, pe care le mancati regulat)
• medicamente
• unelte (cutit, banda adeziva, baterii etc)
• obiecte sanitare si de igiena (sapun, prosoape etc)
• imbracaminte si paturi (cate un schimb pentru fiecare membru al familiei)
• acte importante (copii dupa pasaport, buletin, carnet de conducere, certificat de nastere)
• trusa de prim-ajutor (chiar daca fugiti, daca un zombie va musca, puteti folosi aceasta trusa pentru a eventualele rani)

Pe tot parcursul ghidului insa se insista ca toate aceste sfaturi sunt valabile si in cazul altor catastrofe, precum tornadele, uraganele sau seismele.

The Centers for Disease Control and Prevention (sau CDC) este o agentie federala americana in subordonarea Departamentului de Sanatate Umana.

Semnul care a prevestit cutremurul devastator din Japonia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO