Semnul care a prevestit cutremurul devastator din Japonia

Ultima actualizare: 22-07-2012 12:22
Cutremurul din Japonia

Atmosfera aflata chiar deasupra zonei unde s-a produs cutremurul devastator din Japonia s-a incalzit semnificativ in zilele dinaintea dezastrului, potrivit unui studiu.

Sursa foto: NASA

Inainte cu trei zile de seismul de pe 11 martie, ionosfera s-a incalzit foarte mult deasupra epicentrului cutremurului.

In zilele dinainte unui cutremur, stresul la care sunt supuse faliile tectonice duce la eliberarea unor cantitati mare de gaz radon. Acest gaz radioactiv ionizeaza aerul si il incarca electric. Moleculele de apa din aer se condenseaza, se transforma in lichid, iar acest proces genereaza caldura.

Caldura a fost observata sub forma de radiatii infrarosii in inregistrarile efectuate cu trei zile inainte de cutremurul devastator.

"Din rezultatele pe care le-am obtinut reiese ca pe 8 martie s-a produs o incalzire puternica, vazuta din satelit sub forma de radiatii infrarosii", a declarat Dimitar Ouzounov de la Centrul de zbor spatial Goddard, NASA.

In Japonia au loc cutremure mari in mod frecvent, asa ca oamenii de stiinta au construit acolo statii de monitorizare a atmosferei, folosind sateliti pentru masurarea acesteia inainte de un seism.

Cercetatorii spera ca aceasta descoperire va duce intr-o zi la predictia cutremurelor.

Cutremurul de pe data de 11 martie a fost cel mai puternic seism de pana acum din Japonia.

Cititi si:

Nu stiu ce e anul, luna sau varsta. Tribul care traieste in afara timpului

E isterie in America: "Dumnezeu va distruge 97% din omenire pe 21 mai"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO