FBI si Serviciile Secrete au venit in Romania sa caute 20 de milioane de dolari

14-07-2011 07:39


VIDEO. Ei sunt romanii care au strans 20 de milioa...
FBI si Serviciile Secrete au venit in Romania sa c...

Peste 1.000 de cetateni americani plangeau dupa acesti bani. 90 de tineri de-ai nostri i-au lasat fara ei, din cateva miscari de mouse.

Romanii au scos la vanzare bunuri fictive, pe doua site-uri de comert electronic, au incasat preturile si au disparut. Au zambit multumiti pana astazi, cand procurorii DIICOT au descins la peste 100 de adrese.

Trupele speciale au descins la 117 locuinte din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Targu Jiu, Pitesti, Zimnicea, Resita, Alexandria si Ramnicu Vilcea. Aici isi vedeau linistiti de treaba romanii care au vandut pe eBay sau Craigslist, iahturi, ATV-uri, autoturisme, biciclete si produse electronice imaginare. Banii incasati erau insa cat se poate de reali.

Gruparea era formata din 90 de membri, care vor ajunge acum in fata procuroriilor DIICOT. fiecare avea rolul lui bine stabilit.

Iustin Chirita, de pilda, coordona palierul de executie, adica acea parte a gruparii care se ocupa de postarea bunurilor pe platformele de comert electronic. Concepeau anunturile de vanzare, alegeau fotografiile produselor si postau niste coduri care garantau existenta acelor bunuri. De fapt, le copiau de la produse deja publicate de alti utilizatori. Aveau si norma de lucru.

Ca sa aiba credibilitate anunturile, nu erau postate din Romania - tara de unde clientii se fereau sa cumpere, tocmai pentru ca mai auzisera de patiti. Iar vanzatorii se foloseau si ei de identitati false.

Alti membrii ai gruparii se ocupau de incasarea banilor.

In functie de contributia fiecarui membru se imparteau si castigurile. In doi ani, de cand gruparea a intrat in vizorul procurorilor DIICOT si a inceput sa fie monitorizata inclusiv de agentii FBI, ar fi intrat in Romania 20 de milioane de dolari. Investiti de suspecti in case sau masini de lux.

Cititi si:

Dan Petrescu face încă un SUPER TRANSFER din Liga 1! Un TITULAR din naţională, SALVAT de "Super Dan"

Jackpot pentru Becali! Poate lua jucători de 10 milioane de euro cu doar 700.000! 4 transferuri care fac Steaua să strălucească

VIDEO DOAR Hagi dădea AŞA goluri! CE EXECUŢIE a reuşit Zicu împotriva lui PAOK!!! Boloni a rămas MASCĂ

Tags: fbi, ebay,

VIDEO PROTVPLUS.RO