O ancheta "Romania, te iubesc!" ar putea salva mai multe ecosisteme din Muntii Fagaras
Ne distrugem raurile cu apa cristalina si punem in pericol ecosisteme intregi. Fac asta microhidrocentralele din muntii Romaniei, care, pe langa efectele devastatoare, ne-ar putea aduce si amenzi dure de la Uniunea Europeana.
Vom plati aproape doua milioane de euro daca autoritatile de la Bruxelles vor descoperi ca statul roman nu face nimic pentru remediera problemelor. Alerta europeana s-a declansat in urma unui reportaj difuzat in emisiunea "Romania, te iubesc!".
Scandalul microhidrocentralelor din Muntii Fagaras a inceput dupa ce reporterii emisiunii "Romania, te iubesc!" au descoperit ca raurile Capra, Buda si Otic au fost practic distruse de noile constructii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sesizate de echipa ProTv, autoritatile au recunoscut ilegalitatile.
"Este ilegal, nu aveau voie cu senilele in rau. Oprim acum lucrarile", a spus Silvian Ionescu, fost comisar general al Garzii de Mediu.
La doua saptamani, autoritatile de control si-au schimbat brusc parerea si nu au mai vrut sa comenteze nimic.
Vazand ca oficialii de la Bucuresti nu fac nimic, ba mai mult, au emis post factum avize in favoarea dezvoltatorilor, mai multe ONG-uri au sesizat Comisia Europeana.
Sub presiunea investigatiei europene, actuala conducere a Garzii de Mediu se vede nevoita sa se implice.
"Fiind timpul foarte scurt de cand am preluat aceasta calitate nu am inca o imagine clara a ceea ce s-a facut. Saptamana viitoare, pana la sfarsit, voi fi edificat ce se intampla in teritoriu. Voi face si deplasari in teren", Ovidiu Daescu, comisar general al Garzii de Mediu.
Daca europenii constata ca natura este distrusa cu buna stiinta, Romania risca o amenda de 2 milioane de euro, plus 130.000 de euro pe zi pana la aducerea raurilor in faza initiala.