Americanii de la Bechtel - in Romania au stat si i-am platit dublu, in Kosovo au facut minuni

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Ani la rand, statul roman a platit penalitati pentru ca americanii de la Bechtel nu aveau unde sa folosasca masinile. In vara, compania americana a mutat in Kosovo mare parte din utilaje.

Kosovo. O tara cat trei judete de la noi. Aici construiesc acum cei de la Bechtel. Un santier care se intinde pe 40 de kilometri. In acesta luna, kosovarii vor inaugura autostrada.

Aici a fost un razboi acum zece ani. Violente la granita cu sarbii sunt si acum. Cu toate astea, micul stat Kosovo se pune pe picioare.

Pentru kosovari, construirea autostrazii care ii va lega de Albania este al doilea eveniment important, dupa declarea independentei.

Baza companiei Bechtel. Si aici, aceeasi situatie ca si in Romania. Cu toate ca reprentantii guvernului kosovar le-au cerut sa ne primeasca in santier, cei de la compania americana nu au vrut sa dea ochii cu noi.

Aici au ajuns utilajele din Romania. La noi stateau, aici lucreaza. In Romania, in 7 ani, americanii au construit 50 de kilometri de autostrada. Cat au cosntruit in Kosovo intr-un an si cateva luni? Nu mai putin de 42 de kilometri.

Si nu se opresc aici. Peste 3 ani vor ajunge la Pristina, in capitala. In total, 90 de kilometri si vor plati 700 milioane de euro.

Pretul mediu pe kilometru este 8 milioane de euro, jumatate din pretul incasat de americani in Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO