Laura Codruta Kovesi si-a dezvaluit planurile dupa terminarea mandatului in fruntea DNA. "Mai bine sa fie speriati"

Ultima actualizare: 21-04-2016 07:06

Procurorul-sef al DNA a vorbit la “Dupa 20 de ani” despre zvonurile privind o posibila implicare a ei in politica.

Invitata duminica la “Dupa 20 de ani”, Laura Codruta Kovesi a dat un raspuns clar privind planurile sale de viitor dupa ce i se va termina mandatul la DNA in 2019, in conditiile in care legea nu-i permite si un al treilea termen: „M-am gandit, am luat o decizie, cu siguranta nu candidez nici la presedintie, nu intru in viata politica, o sa-mi continui activitatea in segmentul judiciar. Doar aici ma pricep si aici imi place sa lucrez.

N-o sa intru in politica niciodata si cei care sunt stresati ca o sa intru in politica sau sunt speriati de acest lucru sa stea linistiti. Mai bine sa fie speriati ca raman la DNA”, a spus procurorul-sef al DNA. „Cei care se sperie si lanseaza astfel de zvonuri neadevarate, am spus de foarte multe ori public ca nu candidez la presedintie, nu intru in viata politica. Cineva lanseaza intentionat aceste afirmatii, rolul meu e sa spun de fiecare data ca nu e adevarat”.

Recent, chiar fostul presedinte Traian Basescu a sugerat ca sefa DNA ar face politica, la fel ca si Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului, unul dintre cei mai vocali critici ai activitatii Directiei Nationale Anticoruptie. Insa Laura Codruta Kovesi spune ca nu este interesata in niciun fel de o astfel de activitate. „Cand o sa termin acest mandat la DNA o sa am 46 de ani, am un plan foarte bine stabilit pentru viata mea de acum incolo atat profesionala cat si personala si care nu vizeaza in niciun caz o eventual candidatura pentru niciun partid politic. Nici nu doresc sa intru in viata politica si nici nu doresc sa activez intr-un alt mediu decat cel juridic.

Sefa DNA nu a exclus insa varianta de a activa si in afara tarii. „Cred ca o decizie trebuie luata in familie. Am o familie si nu cred ca astfel de decizii trebuie sa le fac eu public acum, daca voi pleca in alta tara sau raman aici, dar va asigur ca o sa continui sa lucrez in domeniul juridic. Si mai sunt totusi 3 ani, in 3 ani lucrurile se mai schimba”, a conchis Laura Codruta Kovesi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO