Kovesi: "Au fost date telefoane insistente catre familia mea timp de o zi si jumatate". Pe cine banuieste ca ar fi spionat-o

Ultima actualizare: 11-04-2016 07:09

"Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati, timp de o zi si jumatate. Cei care au sunat au incercat sa afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", dezvaluie Codruta Kovesi.

Procurorul sef al DNA a mai spus ca nu este prima data cand se fac presiuni asupra procurorilor anticoruptie de oamenii deranjati de anchetele DNA. Codruta Kovesi vorbeste despre toate acestea si multe altele in emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica, la PRO TV.

Kovesi: "Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereusite. Pentru ca nimeni nu a intrat in dialog cu asceste persoane."
Stirile ProTV: "In limba romana, in alta limba? Erau persoane care vorbeau romaneste?"
Kovesi: "Nu pot sa spun acest amanunt."
Stirile ProTV: "Contul dvs, de mail a fost atacat in vreun fel?"
Kovesi: "Nu".

Cei doi israelieni au incercat sa sparga mai multe conturi de e-mail ale rudelor Codrutei Kovesi, insa ce anume cautau si pentru ce? Procurorul sef crede ca este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizeaza pe procurori.

Laura Codruta Kovesi: "Nu stiu ce au gasit. Nici nu ma intereseaza ce au gasit. Probabil ca sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate ca DNA isi face treaba. Nu pot sa comentez despre cine a incercat sa ma intimideze."

Unul dintre cei doi israelieni arestati ar fi recunoscut in fata anchetorilor acuzatiile care i-au fost aduse, si anume ca a spart casutele de e-mail ale unor rude ale procurorului sef al DNA. Cei doi au fost prinsi la un hotel din Capitala, la scurt timp dupa ce familia lui Kovesi a reclamat ca este hartuita de persoane necunoscute. Ron Weiner si David Geclowitz ar fi fost angajati de putin timp la firma Black Cube.

Cei doi suspecti isrelieni au fost vizitati de mamele lor insotite de avocati, saptamana aceasta. Femeile le-au adus mancare si schimburi la arestul central. Aparatorul lui David Geclowitz ne-a interzis sa vorbim cu familia sau sa ii filmam.

Ramane de vazut incotro se va indrepta ancheta procurorilor DIICOT in acest caz si cine are de castigat de pe urma acestei operatiuni. Cert este ca actiunile de intimidare si de spionaj s-au inmultit in ultima vreme, daca ne luam dupa declaratia fostului presedinte al Romaniei, care a sustinut ca a fost tinta unui atac cibernetic. Traian Basescu spune ca, acum doua luni, computerul lui a fost virusat si ar fi fost sustrase diverse informatii. A sesizat STS-ul, care insa nu comenteaza afirmatiile lui.

Fostul presedinte crede ca tot o companie privata precum Black Cube a urmarit-o pe Alina Bica la Paris, atunci cand a fost fotografiata cu Elena Udrea, la cumparaturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO