Sefa DNA propune o lege impotriva alesilor corupti. Deputat PSD, condamnat pentru coruptie: "Spune prostii la televizor"

Ultima actualizare: 12-04-2016 07:01

Sefa DNA solicita modificarea legislatiei astfel incat primarii sau parlamentarii condamnati la inchisoare cu suspendare pentru coruptie sa-si piarda mandatul. Un deputat condamnat in prima insatanta critica insa dur ideea

Invitata la emisiunea "Dupa 20 de ani", Laura Codruta Kovesi sustine ca sunt prea multi parlamentari sau primari inca in functie care au fost condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare. Din acest motiv cere modificarea legislatiei, care in prezent ii lasa in functie pe toti cei condamnati. Si asta in conditiile in care in nici un astfel de caz alesii nu au dat dovada de moralitate si sa demisioneze. Unul dintre cei amenintati de o astfel de lege i-a replicat insa Laurei Kovesi ca ar face mai bine "sa-si vada de treaba dansei acolo la DNA".

"Am vazut de foarte multe ori situatii in care persoane cu functii importante au fost condamnate definitiv si cu toate acestea si-au patrat pozitia. Au fost parlamentari condamnati definitiv pentru fapte de coruptie si cu toate acestea au ramas parlamentari, nu si-au pierdut functia, au continua sa voteze legi. Poate la nivel de societate trebuie sa vedem daca astfel de situatii nu ar putea fi rezolvate si la nivel legislativ, mai ales cand e vorba de condamnare definitiva", a spus sefa DNA. 

Kovesi a precizat ca "din perspectiva DNA, am spus de mai multe ori ca ar trebui o modificare legislativa prin care persoanele condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis fapte de coruptie". Aceasta modificare a fost discutata de procurorul-sef al DNA cu ministrul Justitiei si cu Consiliul Superior al Magistraturii.

In replica, deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat de in prima instanta de ICCJ la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, a declarat pentru news.ro ca sefa DNA isi depaseste atributiile si ca trebuie "sa-si vada de treaba dansei", .

"Dar doamna Kovesi in ce calitate vorbeste despre politica? Doamna Kovesi sa-si vada de treaba dansei acolo la DNA, sa faca bine sa gaseasca solutii sa nu mai fie facute dosare pe interceptari telefonice, cum a fost dosarul meu in totalitate, de exemplu, sa modifice Codul Penal impreuna cu Ministerul Justitiei, ca oamenii sa fie cercetati pe probe si nu pe suspiciuni, ca in orice tara din Europa si sa nu mai fie luati in arest preventiv, ca nu au de ce, nu sunt violenti, sau luati cu catuse, cum sunt femeile, mai nou batranelele sau primaritele", a declarat Radulescu (foto jos).

"Politica, Constitutia nu o face dansa. Atat timp cat un om nu este condamnat definitiv si irevocabil in ultima instanta, care inseamna CEDO, ca probabil a uitat ca exista si CEDO, nu poate sa declare astfel de prostii pe care le spune la televizor", a mai spus deputatul pentru news.ro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO