Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, invitat la “Dupa 20 de ani”

Ultima actualizare: 29-06-2012 18:11
Cristian Diaconescu la

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a fost invitatul lui Cristian Leonte in editia din 18 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv incepand cu ora 10:00.

Intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, criza economica europeana, relatiile politice si economice cu tari din zona europeana, dar si Rusia si China, apropiatele alegeri, dar si situatia Iranului au fost cateva dintre temele dezvoltate de ministrul Afacerilor Externe impreuna cu Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Cristian Diaconescu a declarat ca este “prudent optimist” referitor la sansele Romaniei de a intra in Spatiul Schengen, insa este aproape exclus ca pana la sfarsitul anului sa nu se ia o hotarare in acest sens.

Cat priveste posibilitatea ca salariile sa revina la nivelul de dinainte de criza, ministrul Diaconescu a afirmat ca exista premisele economice pentru a se pune in practica o asemenea hotarare, insa un raspuns ferm nu poate fi dat inainte de luna aprilie. Si acest lucru datorita faptului ca in Europa exista premisele de recesiune, iar “situatia este inca volatile”, dupa cum subliniaza Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Referitor la relatia cu Rusia, ministrul Afacerilor Externe e de parere ca, daca relatia economica intre Romania si acest stat este una buna, relatia politica trebuie “upgradata”, existand unele teme care inca mai trebuie dezvoltate, precum cea a securitatii in zona.

Exclus sa candidez la primaria Bucurestiului”, a spus Cristian Diaconescu, fara a oferi insa a justifica aceasta hotarare a sa.

Omul adecvat momentului, independent, dar si interactionand cu mecanismul politic” – astfel il descrie pe primul ministru Ungureanu ministrul Afacerilor Externe, invitatul lui Cristian Leonte in editia din 18 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani”.

Vezi integral emisiunea "Dupa 20 de ani" cu ministrul Cristian Diaconescu pe www.voyo.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO