Gheorghe Stefan, la "Dupa 20 de ani": Ungureanu ar putea fi viitorul presedinte al Romaniei

Ultima actualizare: 22-10-2012 11:44
Gheorghe Stefan

Vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan a declarat, duminica, la Pro TV, ca este posibil ca premierul Mihai Razvan Ungureanu sa fie viitorul presedinte al Romaniei.

El a facut aceasta declaratie, in emisiunea "Dupa 20 de ani", intrebat daca Ungureanu va fi prezidențiabilul PDL. "Poate sa fie prezidentiabil, nu neaparat PDL. Poate sa creeze o noua formatiune, poate sa creeze o alianta de partide, o altfel de formatiune politica sau asociere politica in care dansul sa fie in varf si eu cred ca este posibil ca dansul sa fie viitorul presedinte al Romaniei", a menționat acesta.

Intrebat daca ar putea sa plece si oameni din PDL catre aceasta asociere politica, Stefan a raspuns: "Pot sa plece si oameni, poate sa intre tot PDL, poate sa existe si fuziuni intre partide, poate sa fie si asocieri".

Pe de alta parte, democrat-liberalul s-a declarat convins ca, in urma viitoarelor alegeri parlamentare, PDL va ramane la guvernare. Stefan a invocat, in sprijinul afirmatiilor sale, prevederea constituționala care stipuleaza ca daca un partid obține majoritatea in Parlament atunci președintele e obligat sa numeasca premierul din randul acestui partid. "Este clar, in opinia mea, ca in urmatorii zece ani nu se va intampla lucrul acesta", a sustinut liderul PDL, subliniind ca USL este o alianta alcatuita din trei partide.

Gheorghe Stefan a spus ca PDL, cu cele 20 de procente pe care le-ar castiga in alegeri, s-ar putea alia cu un partid pentru a forma o majoritate care sa sustina un guvern, precizand ca "daca USL face același lucru, e USL".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO