Ministrul Dan Sova despre autostrazi, la Dupa 20 de ani: "Suntem destul de putinciosi"

10-05-2013 19:24

Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine a vorbit in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata la PROTV si PROTV NEWS despre viitorul drumurilor de viteza din Romania.

Ministrul a discutat, de asemenea, despre sansele ca autostrazile care sunt date deja in folosinta sa fie reabilitate, iar cele care sunt de multa vreme in stadiu de proiect sa ajunga o realitate palpabila.

Suntem destul de putinciosi!”, crede Dan Sova, care le-a furnizat interlocutorilor sai, Cristian Leonte, Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc detalii despre stadiul proiectelor la autostrada Craiova-Pitesti, Comarnic-Brasov, dar si centura sudica a Capitalei.

Ministrul Dan Sova: "Ma duc cu cortul pe Comarnic-Brasov, sa nu stea cineva degeaba"

Noua taxa de autostrada impusa soferilor. Sova: Potrivit calculelor, vom plati 3 euro pe suta de km

Dan Sova: Incheierea contractului cu Bechtel este o chestiune de zile

Ministrul Dan Sova: Oracle deruleaza o investitie de aproximativ 100 milioane euro in Romania

Sinteza declaratiilor ministrului Dan Sova:

- "Nu-mi place sa fac teoria mostenirii, dar niste cifre cred ca sunt relevante. Am preluat ca minister aceasta companie. M-am dus si i-am aliniat pe toti si mi-au zis care e situatia. Noi ne-am angajat fata de FMI ca eliminam arieratele din economie. Care sunt obligatiile CNADNR-ului: 680 de milioane de euro datorii. Am ramas acum cu diferenta de suma pentru care va trebui sa mai cerem de la Ministerului Finantelor."

- "S-au facut exproprieri pe anumite parti de autostrada cu un an, doi, intarziere."

- "Noi nu avem acum o lipsa de putina sau stiinta. Acum noi ne miscam, suntem destul de putinciosi."

- "Ne-am angajat ca va merge aceasta autostrada inainte de alegerile din 2016. N-are legatura cu alegerile."

- "Nu e vorba numai de vointa mea ca ministru. Te asezi la masa cu inginerii, proiectantii. Vin unii si spun ca s-a facut studiu pe partea dreapta. Altii zic ca e mai ieftin pe stanga."

- "Eu am spus si repet, ma mut cu cortul pe Comarnic-Brasov ca sa nu stea nimeni degeaba. Ca sa faci Comarnic-Brasov trebuie sa scoti din munte 4 milioane de metri cubi de piatra si sa bagi beton. Nu e un proiect simplu din punct de vedere al constructiei."

- "La inceputul lunii octombrie desemnam castigatorul si sper sa dam ordinul de incepere a lucrarilor pana la sfarsitul anului."

- "Pe vremea ministrului Berceanu s-au facut 2 mari greseli. Nu s-a discutat cu bancile, care au venit dupa aia si au spus ca e un proiect nebancabil."


VIDEO PROTVPLUS.RO