Ce le-a marturisit Iohannis prietenilor cu cateva zile inaintea turului II. Gabriel Liiceanu, despre secretele alegerilor

Ultima actualizare: 10-12-2014 17:09
Klaus Iohannis la primaria Sibiu

Sustinator al lui Klaus Iohannis in campania prezidentiala, Gabriel Liiceanu a oferit detalii inedite in emisiunea “Dupa 20 de ani”

Scriitorul Gabriel Liiceanu a fost invitatul lui Cristian Leonte in emisiunea "Dupa 20 de Ani", difuzata in fiecare duminica de ProTV si ProTV NEWS de la ora 10:00 si a dezvaluit detalii necunoscute despre alegerile prezidentiale din noiembrie

Intamplarea face ca am avut o intalnire la GDS cu Klaus Iohannis cu cateva zile inainte de turul II. Marturisea ca ar dori ca lumea sa voteze pozitiv – adica sa il voteze pe el si nu impotriva lui Ponta. Cel mai solid aliat al lui Klaus Iohannis a fost Victor Ponta. Atunci cand impingi lucrurile in extreme negative, cand faci ca un popor intreg sa simta dispretul, aroganta, tot ce tine de portretul acestui personaj straniu, e firesc sa arunci alegatorii in bratele contra-candidatului."

Vezi aici EMISIUNEA INTEGRALA!

"Eu am avut placerea sa votez in diaspora. Am stat la coada ore intregi dar am avut un sentiment extraordinar. A fost prima data dupa 25 de ani cand m-am aflat in mijlocul concetatenilor mei, simtindu-ne cu totii bine unii cu altii. In ultimii 25 de ani soscietatea noastra a fost dirijata pe traseele urii. Aceasta unificare psihologica da senzatia de miracol, in care sufletele se deschid, barierele cad, oamenii simt ca au ceva comun. Ii unea indarjirea si speranta. Din impletirea acestora a iesit rezultatul din turul II. O tanara de la Paris care stia ca nu mai ajunge sa voteze, s-a asezat pe marginea trotuarului, a scos mobilul si a dat 60 de telefoane in tara. Fiecaruia i-a spus “Daca vreti sa ma mai vedeti vreodata in viata voastra, votati impotriva celor care ne pun in situatia umilitoare de a sta in frig si a fi batuti de jandarmi”. Iar efectul s-a vazut. Peste un milion de oameni care poate ar fi stat in casa sau ar fi votat invers au mers la urne”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO