Boc: Cseke nu este perfect. In sistem se face tot ce e omeneste posibil

Ultima actualizare: 24-10-2012 17:22

Ministrul Sanatatii nu este perfect, dar si-a asumat procesul de restructurare stiind ce oprobriu isi atrage, intr-un domeniu care trebuia reformat de 10 ani a declarat premierul Emil Boc, la emisiunea "După 20 de ani".

El a sustinut din nou ca situatiile celor doi barbati decedati in drum spre spitale inchise denota desincronizari la nivel local in chemarea ambulanţelor, dar ca nu exista o legatura directa intre decesul persoanelor si inchiderea spitalelor.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze ministrului sanatatii, Attila Cseke, in aceste cazuri, seful Guvernului a raspuns ca ministrul nu este "perfect", dar ca acesta si-a asumat reforma sistemului stiind ce "oprobriu" isi atrage si ca s-a facut tot ce era omeneste posibil in conditiile date.

"Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmareste in primul rand economii la bugetul de stat, ci cresterea calitatii actului medical. Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacientii mor cu zile, sunt extrem de nemultumit de ce gasesc in spitale. Restructurarea trebuia facuta de zece ani. Eu sunt mai nefericit decat orice roman cand se inregistreaza decesul unei persoane", a sustinut Boc.

Va reamintim, un barbat de 60 de ani, din orasul constantean Baneasa, care avea afectiuni cardiace, a murit, joi, in ambulanta care il transporta de la spitalul din localitate, inchis la 1 aprilie, la Spitalul Judetean Constanta.

Un caz similar a avut loc, tot joi, la Balcesti, judetul Vâlcea, unde un barbat de 41 de ani a murit in fata cladirii Spitalului Orasenesc, desfiintat, de asemenea, de la 1 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO