Basescu: Modificarea programului de guvernare inseamna ca Ponta ar trebui redesemnat ca premier

Dată publicare: 02-03-2014 11:03
Dată actualizare: 05-03-2014 06:55


Presedintele a declarat la "Dupa 20 de ani" de la ProTV ca modificarea programului de guvernare inseamna ca premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, mentionand: "Daca premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC".

Presedintele a spus ca "din discutii" stie ca UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitari care ar insemna modificarea programului de guvernare. El a mai spus ca nu stie daca premierul va accepta solicitarile.

Presedintele a mai declarat ca la schimbarea programului de guvernare, este nevoie de desemnarea unui premier. De asemenea, potrivit sefului statului, Parlamentul trebuie sa se pronunte legat de componenta Guvernului si de programul de guvernare schimbat.

Raspunzand unei intrebari, presedintele a spus ca daca Ponta nu vine la Cotroceni pentru "redesemnare", atunci incalca Legea fundamentala. Basescu a mai spus ca va ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului legata de noul Guvern daca in prealabil nu este desemnat un nou premier.

SINTEZA DECLARATIILOR LUI Traian Basescu la "Dupa 20 de ani"


VIDEO PROTVPLUS.RO