Basescu, despre "rocada care ii va distruge pe Ponta si Antonescu": Iohannis poate castiga prezidentialele ca independent

Dată publicare: 02-03-2014 15:45
Dată actualizare: 05-03-2014 06:55


Klaus Iohannis

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata la ProTv, ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar avea sanse sa castige alegerile prezidentiale chiar si in situatia in care ar candida independent.

Basescu a fost intrebat daca in cursa pentru prezidentiale un candidat de succes nu poate fi un "outsider", cum ar fi Klaus Iohannis.

"Vad o rocada distrugatoare care-i va distruge pe Ponta si Antonescu: Iohannis. Daca ar candida si independent, intre Ponta, Antonescu si Iohannis, eu l-as vota pe Iohannis fara sa ma intreb", a replicat seful statului, afirmandu-si convingerea ca la fel ar gandi foarte multi romani.

"Eu cred ca Iohannis astazi poate castiga alegerile pentru Presedintia Romaniei si candidand ca independent", a mai spus Basescu.

El a mentionat ca nu este vorba de o incredere a sa in Iohannis, ci este o apreciere legata de modul in care "se proiecteaza oamenii ca imagine".

"A fost un moment in care nu am vrut sa-i dau Guvernul lui Iohannis, momentul in care s-a dus si-l unsese Voiculescu de la Grivco. Sper ca intre timp a inteles ce inseamna sa fii in tandem sau sa fii creatia politica a lui Voiculescu, pentru ca acum vad ca s-a reorientat. Atunci mi s-a parut un gest abominabil pe care l-a facut Iohannis sa se duca la Grivco sa-l unga prim-ministru Voiculescu", a mai afirmat Basescu.

Presedintele a fost intrebat daca l-a "reevaluat" pe Iohannis.

"Nu, s-a reevaluat el. Si-a reevaluat modul de a evolua in politica", a mai precizat seful statului.

Sursa: Pro Cinema


VIDEO PROTVPLUS.RO