Cat de grave sunt consecintele sistemului de educatie romanesc, duminica la "Romania, te iubesc"


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Sambata 14 Decembrie 2013 20:11
Categorie: Stiri

 Copiii nostri urasc scoala! O arata rezultatele dezastruoase de la bacalaureat si testele internationale care au scos la iveala faptul ca elevii romani sunt cei mai lipsiti de motivatie.

Duminica, "Romania, te iubesc!" va prezinta un reportaj ingrijorator despre consecintele nefaste ale educatiei asupra societatii romanesti.

An de an, generatii intregi termina scoala si nu stiu incotro s-o apuce.

Cosmin a terminat liceul CFR, dar se va angaja ca zidar zilier, acest baiat e foarte talentat la desen, dar se face mecanic auto.

Anei ii place chitara, dar e intr-un liceu tehnic, iar Roman si Marius sunt pasionati de sport - dar liceul in care au aterizat nu pune pret pe calitatile lor. Scoala li se pare un chin zilnic, iar increderea lor de sine e distrusa.

Ei sunt viitorul, laolalta cu hoardele de studenti tratati de sistem mai degraba ca niste contribuabili decat ca niste minti care vor pune pe picioare economia tarii.

Unde gresim? Avem exemplul finlandez, care isi pregateste oamenii pentru succes inca din clasa 1.

Cantareata Narcisa Suciu si fiica ei, Daria, locuiesc in Finlanda de 4 ani.

"Unul dintre profi mi-a spus la un moment dat: e o problema cu Daria, ca nu pune intrebari, ar trebui sa intrebe mai mult, si i-am explicat ca nu-i obisnuita sa vorbeasca neintrebata, pentru ca nu se cade la noi", spune Narcisa.

Sunt copiii finlandezi mai inceti la minte? Raspunsul, la Romania te iubesc!

Ce crede despre scoala romaneasca - o fetita care a absolvit primele 2 clase intr-un singur an, in Germania? Cat de grave sunt consecintele acestui sistem de educatie asupra societatii in care traim si cum am putea scapa de nefericirea colectiva printr-o scoala de calitate -  duminica, la Romania te iubesc.

Tags: romania, te iubesc,

VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"