Cat de grave sunt consecintele sistemului de educatie romanesc, duminica la "Romania, te iubesc"

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

 Copiii nostri urasc scoala! O arata rezultatele dezastruoase de la bacalaureat si testele internationale care au scos la iveala faptul ca elevii romani sunt cei mai lipsiti de motivatie.

Duminica, "Romania, te iubesc!" va prezinta un reportaj ingrijorator despre consecintele nefaste ale educatiei asupra societatii romanesti.

An de an, generatii intregi termina scoala si nu stiu incotro s-o apuce.

Cosmin a terminat liceul CFR, dar se va angaja ca zidar zilier, acest baiat e foarte talentat la desen, dar se face mecanic auto.

Anei ii place chitara, dar e intr-un liceu tehnic, iar Roman si Marius sunt pasionati de sport - dar liceul in care au aterizat nu pune pret pe calitatile lor. Scoala li se pare un chin zilnic, iar increderea lor de sine e distrusa.

Ei sunt viitorul, laolalta cu hoardele de studenti tratati de sistem mai degraba ca niste contribuabili decat ca niste minti care vor pune pe picioare economia tarii.

Unde gresim? Avem exemplul finlandez, care isi pregateste oamenii pentru succes inca din clasa 1.

Cantareata Narcisa Suciu si fiica ei, Daria, locuiesc in Finlanda de 4 ani.

"Unul dintre profi mi-a spus la un moment dat: e o problema cu Daria, ca nu pune intrebari, ar trebui sa intrebe mai mult, si i-am explicat ca nu-i obisnuita sa vorbeasca neintrebata, pentru ca nu se cade la noi", spune Narcisa.

Sunt copiii finlandezi mai inceti la minte? Raspunsul, la Romania te iubesc!

Ce crede despre scoala romaneasca - o fetita care a absolvit primele 2 clase intr-un singur an, in Germania? Cat de grave sunt consecintele acestui sistem de educatie asupra societatii in care traim si cum am putea scapa de nefericirea colectiva printr-o scoala de calitate -  duminica, la Romania te iubesc.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO