„Dacă noi suntem la varianta 1.0, cum să funcționăm cu copii care sunt la varianta 5.0.?!” Interviu cu directoarea unei școli
„Ei se mișcă foarte repede, consumă repede informații și ajungem ca la ore să lucrăm pe softuri total diferite, iar de acolo, probabil, incompatibilitatea, plictiseala lor și nemulțumirea noastră”, spune Elena Manea, directoarea unui liceu din Hârșova.
Prof. Elena Manea a preluat conducerea Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova în pandemie și a reușit să facă din el o școală cu adevărat pentru elevi, plecând de la întrebări simple:
„Putem să-i categorisim foarte ușor: superficiali, agitați, nu fac nimic. Ar trebui să analizăm această agitație a lor: de ce sunt agitați? Pentru că ceea ce le oferim, școală și familie, nu se mai potrivește cu ceea ce vor ei, cu metoda lor, cu viziunea lor. Noi, profesorii, trebuie să fim în acord cu vremurile.”
Adaptarea nu a fost ușoară, cu siguranță nu fără rezistență și obstacole, a presupus multă muncă și riduri, dotări noi, alergat după fonduri și, cel mai important și mai greu, lupta cu mentalitățile.
Citește continuarea articolului pe spotmedia.ro.