Studentul care a candidat împotriva lui Tudorel Toader la conducerea Universității Cuza, dat afară de bodyguarzi

Ultima actualizare: 03-03-2020 18:14
Silvian Man, studentul care a vrut să candideze împotriva lui Tudorel Toader, scos afară cu forța din universitate

Silvian Man, primul student din România care a candidat pentru funcția de rector al unei universități, respectiv al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a fost dat afară de bodyguarzi. Intervenția a avut loc la ordinul rectorului Tudorel Toader.

Silvian Man, student doctorand de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, a vrut să candideze pentru funcția de rector, dar candidatura sa a fost respinsă de Biroul Electoral Central al Universității din motive procedurale, pe motiv că ”nu a făcut dovada prestigiului științific și didactic” și pentru că nu a depus personal declarația de candidatură la registratură, scrie Hotnews.

Legea Educației Naționale nu stipulează apartenența la cadrul didactic a unui candidat pentru funcția de rector al unei universități, dar cere acestuia să facă ”dovada prestigiului științific și didactic”.

Tânărul a scris pe contul său de Facebook că, imediat după depunerea candidaturii, a fost ”ridicat de către agenții de pază ai universității și dat afară din corpul principal al instituției”, Silvian Man postând și imagini ale intervenției.

”Este cel puțin a patra oară când Tudorel Toader folosește agenții de pază pentru a mă îndepărta din instituție și a-mi bloca accesul în universitate deși ar trebui să am acces la toate spațiile.

Vă dați seama ce penibil mă simt când trebuie să ajung la vreo bibliotecă sau la vreun birou și efectiv nu am cum?!

Brusc, mă trezesc urmărit prin universtiate că trebuie să părăsesc clădirea din... motive de securitate!”, a scris tânărul, cunoscut pentru ieșirile sale vehemente împotriva rectorului Tudorel Toader.

Alegerile pentru postul de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza“ vor avea loc în 11 martie și candidează actualul rector al instituţiei, Tudorel Toader, şi Adrian Muraru, cadru didactic al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice.

Fostul ministru al Justiției din perioada 2017-2019 nu se află la prima controversă privind managementul universității din Iași.

Fiul fostului ministru al Justiției Tudorel Toader, Alexandru Ionuţ Toader, ar fi fost beneficiarul unei ordonanțe cu ”dedicație” care i-a permis să devină angajat pe perioadă nedeterminată pe postul de asistent universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

Ordonanța din august 2018 a fost emisă de ministrul Educației de la acea vreme, Valentin Popa, colegul ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Suspiciunile unei Ordonanțe de Guvern cu ”dedicație” au fost alimentate și de faptul că actul normativ a avut un număr de sub 20 de beneficiari în toată țara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO