Simulare BAC 2018. Subiectele pe care elevii de liceu le-au primit la proba de Limba și literatura română

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Simulare BAC 2018. Zeci de mii de elevi din toată ţara, din clasele a XI-a şi a XII-a, au dat luni examenul de simulare a Bacalaureatului la Limba Română.

Examenul a început la ora 9:00 și va dura 3 ore, similar examenului propriu-zis. 

Mulţi au declarat la ieşirea din sală ca probă a fost uşoară. Examenul a fost supravegheat audio şi video, iar notele vor fi trecute în catalog doar dacă vor elevii.

Trei ore au avut la dispoziţie elevii pentru a rezolva subiectele. La un liceu din Cluj, mulţi au terminat însă subiectele cu o oră mai repede. În funcţie de profil, elevii din clasele a XII-a au avut de compus la a treia parte un eseu, fie despre un roman interbelic, fie despre o poezie a lui Mihai Eminescu. Chiar şi aşa, tinerii nu prea au avut mari probleme, dar recunosc că mai au de învăţat.

Simularea pentru Bacalaureat s-a desfăşurat în condiţii stricte, exact ca la examenul oficial din vară.

Şi elevii unui liceu bine cotat din Sibiu sunt optimişti. Spun că, dacă ai învăţat pe parcursul celor 4 ani de şcoală, nu ai cum să pici examenul.

La simularea Evaluării Naţionale, elevii de clasa a opta au înregistrat săptămâna trecută un rezultat dezastruos. Doar 47% au obţinut note mai mari sau egale cu 5. La matematică e şi mai grav: doar o treime ar promova examenul.

Calendar Simulare BAC 2018 - Clasele a XI-a și a XII-a

- 19 martie 2018 - Simulare probă scrisă la Limba și literatura română;

- 20 martie 2018 - Simulare probă scrisă la Limbă și literatură maternă;

- 21 martie 2018 - Simulare probă scrisă la Proba obligatorie a profilului;

- 22 martie 2018 - Simulare probă scrisă la Proba la alegere a profilului și specializării. Se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a;

- 30 martie 2018 - Afișarea rezultatelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO